ARTIEST: Sodom

Sodom is een Duitse thrash metalband, opgericht in 1981. De oorspronkelijke bezetting bestond uit Tom Angelripper (bas en zang), Chris Witchhunter (drums) en Aggressor (gitaar). De muziek van Sodom was geïnspireerd op bands als Motörhead en Venom.

Na verschillende wisselingen in de bezetting bracht Sodom in 1987 het album Persecution Mania uit, wat zorgde voor de definitieve doorbraak van de band. Na het live album Mortal Way of Live, zorgde het volgende studioalbum Agent Orange voor grotere bekendheid, ook buiten de Duitse landsgrenzen. Sindsdien staat Sodom bekend als een van de grote Duitse thrash metal bands, samen met Destruction en Kreator.

Na dit hoogtepunt bracht Sodom nog op regelmatige basis albums uit; in eerste instantie vooral met death metal invloeden, daarna met invloeden uit de hardcore. Het succes is wisselend. Bassist en zanger Tom Angelripper bracht ook enkele soloalbums uit, met metal-versies van drankliederen en Duitse schlagers.

OUDE OPTREDENS VAN Sodom

Beijk alle oude (47) oude optredens

KOMENDE OPTREDENS VAN Sodom

OUDE OPTREDENS VAN Sodom

Beijk alle oude (47) oude optredens

FOTO'S VAN Sodom

Foto Sodom te Kreator - 4/12 - 013 Foto Sodom te Krachtstroom Festival 2015 Foto Sodom te MTV's Headbangers Ball Tour 2018 - 05/12 - 013 Foto Sodom te Sodom - 31/1 - The Rock Temple Foto Sodom te Sodom - 31/1 - The Rock Temple Foto Sodom te Kreator - 4/12 - 013
 
Bekijk alle 16 foto's van Sodom

Sodom NIEUWS

CD-RECENSIES

IN HET FAVORIETEN LIJSTJE VAN

In het wil graag live zien lijstje van

Live gezien door: