Ponoka

Nederland

Welcome to Ponoka!

Ponoka is een kleine boerengemeenschap in Alberta, Canada, waar jaarlijks in de eerste week van juli de grootste zesdaagse rodeo van het land wordt gehouden.

De rest van het jaar valt er minder te beleven.

Ponoka (spreek uit: Po-nóó-ka) is ook de plek waar singer-songwriter Rick de Gier opgroeide, en zeventien jaar na dato de naam waaronder hij op het oer-Hollandse label Volkoren debuteert met het toepasselijk getitelde album ‘Hindsight’.

Een en al nostalgie? Het valt mee. ‘Hindsight’ is een frisse indieplaat waarop typische singer-songwriterelementen worden afgewisseld met ongepolijste rock, en poppy elektronica samengaat met nonchalante lo-fi, op smaak gebracht met intieme teksten. Voor wie behoefte heeft aan referenties: denk aan Lemonheads, Pavement, Sparklehorse, Eels.

‘Hindsight’ werd opgenomen in de studio van René de Vries (This Beautiful Mess) in hartje Amsterdam en geproduceerd door Minco Eggersman (at the close of every day). Een flinke stap vooruit na de krakkemikkige thuisopnames waarop Rick de voorafgaande jaren in een klein kamertje in Zaandam had zitten zwoegen. Bij gebrek aan een band werd hij in de studio bijgestaan door Minco op drums, René op allerhande instrumenten en zangeres Alice ten Brinke (ex-Kryptonite Garden).
Het album werd positief ontvangen.

Inmiddels is Ponoka wel degelijk een heuse band – een bezield zestal met naast Rick als zanger/gitarist, Theo Nap (ex-Kryptonite Garden) op gitaar, drummer Lucas Nap, toetsenist Laurens Palsgraaf en zangeres/toetsenist Alice ten Brinke. Bassist Pim van de Werken (Silence is Sexy) werd onlangs vervangen door Jon van Til.

OUDE OPTREDENS VAN Ponoka

  • 21 - 24   aug
  • 06 jul `14
  • 13 okt `13
  • 04 okt `13
  • 18 - 21   aug
  • 11 mrt `11
  • 06 mrt `11
  • 16 dec `09
  • 29 okt
  • 11 okt `09
Beijk alle oude (30) oude optredens

KOMENDE OPTREDENS VAN Ponoka

Wij hebben geen informatie over komende concerten of festivaloptredens van Ponoka. Jij wel? Laat het ons weten via onze submit-functie.

OUDE OPTREDENS VAN Ponoka

Beijk alle oude (30) oude optredens

FOTO'S VAN Ponoka

Foto Ponoka te Flevo Festival 2007 Foto Ponoka te Flevo Festival 2007 Foto Ponoka te Flevo Festival 2007 Foto Ponoka te Sally Family Festival 2006 Foto Ponoka te Sally Family Festival 2006
 
Bekijk alle 5 foto's van Ponoka

Ponoka NIEUWS

CD-RECENSIES

Ponoka Built to Fly cover

Ponoka - Built to Fly

Built To Fly is, na het alom bejubelde maar eerlijkheidshalve bij ondergetekende nooit aangekomen debuutalbum Hindsight (2007), het tweede album van Ponoka ; een...

Ponoka Hindsight cover

Ponoka - Hindsight

Een jaar geleden kreeg platenlabel 'Volkoren' een paar nummers van ene Rick Gier uit Zaandam op de deurmat geworpen. De Gier was toen al flink wat jaartjes bezig met het...

In het wil graag live zien lijstje van

Live gezien door: