RECENSIE: Ponoka - Hindsight

Ponoka - Hindsight
2007-02-14 Een jaar geleden kreeg platenlabel 'Volkoren' een paar nummers van ene Rick Gier uit Zaandam op de deurmat geworpen. De Gier was toen al flink wat jaartjes bezig met het schrijven en opnemen van zijn liedjes. 'Volkoren' zag wel brood in de Nederlandse singer-songwriter en liet Rick samen met zijn band Ponoka losgaan op hun debuut Hindsight.

De gedachte dat Ponoka naast een zeskoppige band ook in de vorm van een Canadees stadje bestaat, is geen grote verrassing. Het artwork van de CD geeft al een aardige hint en de muziek zou je zo kunnen plaatsen in de setting van het Canadese platteland. Rick heeft dan ook genoeg muzikale inspiratie kunnen opdoen tijdens zijn jeugd in de boerengemeenschap van Alberta.

Dat de jaarlijkse rodeo zo ongeveer de enige happening in het slaperige stadje is, wil natuurlijk niet zeggen dat Hindsight een slaapverwekkende CD is. Ponoka is er bijzonder in geslaagd om een verfrissende combinatie van pop, rock en lo-fi te maken. Zo dachten de radiomakers van 3FM er ook over en bombardeerden het zestal als 'serious talent'. De single 'September' van Ponoka wordt momenteel grijsgedraaid op de radio.

Bij het beluisteren van Hindsight valt meteen op dat de nummers stuk voor stuk goed uitgedacht zijn. Geen nodeloos opvulmateriaal maar erg fijne songs die voor veel luisterplezier zorgen. Het liedje 'Help Is On The Way' is een onvervalste meezinger en nummers als 'Back By Midnight', 'See You Around' en 'Everything Under My Feet' zijn prachtige tracks. De songteksten zijn tevens niet verwaarloosd, waardoor elk nummer ook daadwerkelijk wat te vertellen heeft. Ponoka's debuut heeft in ieder geval genoeg materiaal voor een tweede single.

Het album Hindsight' is meer dan een degelijke indie-plaat. Het is veelbelovend materiaal waar Gier een persoonlijk en uniek tintje aan mee heeft gegeven. Namelijk die van Ponoka.
Recensent:Roxana König Artiest:Ponoka Label:Volkoren
Disco Ensemble - First Aid Kit

Disco Ensemble - First Aid KitIn Finland wordt het ’s winters koud. Heel erg koud. Bovendien schijnt de zon...

Blackstrap - Steal my Horses

Blackstrap - Steal My Horses and Rum Het Zweedse Blackstrap bestaat sinds 1996 en levert met Steal my horses and...

ZOEKEN IN CD-RECENSIES

 

OF SELECTEER OP GENRE, ARTIEST, LABEL, RECENSENT