RECENSIE: Blackstrap - Steal My Horses and Rum

Blackstrap - Steal my Horses
2007-02-07 Het Zweedse Blackstrap bestaat sinds 1996 en levert met Steal my horses and run haar tweede volwaardige album af. Ik heb geen flauw idee hoe hun eerste album klonk, maar één ding weet ik wel: dit album mag er zeker wezen!

Na de monumentale opener ‘Winning speech’(inclusief luchtalarm intro!) weet je gelijk waar je de band plaatsen kunt: in de psychedelische rock-hoek. Flinke galm op de zang, lekkere reverb op de gitaren en gaan! Bands als Stereolab, The Jesus and Mary Chain en Spiritualized zijn nooit ver weg en de Myspace-pagina van de band beaamt dat dan ook. Maar wat wel grappig is: tussen de waslijst aan invloeden worden ook meer poppy/folky acts als Sufjan Stevens, Sparklehorse en zelfs David Bowie genoemd. En juist daarin zit de kracht van dit album: de band weet de psychedelica soms ook in een kop-staart liedje te verwerken. Luister maar eens naar het mooie ‘I burned your town’en je begrijpt precies wat ik bedoel.

De band weet echter ook recht-toe-recht-aan rock & roll invloeden à la The Stooges in haar geluid te verweven. Mooie voorbeelden hiervan zijn ‘Cover up’en ‘Rough parade’, dat de vervormde zang van Jonatan Westh prachtig combineert met de dromerige stem van Maria Lindén. Absoluut een van de hoogtepunten van het album.

Steal my horses and run is al met al een behoorlijk verslavend album, mits je in de juiste stemming bent. Misschien dat het album net één of twee liedjes had kunnen missen, maar dat is dan ook zo’n beetje de enige kritiek die je op dit album kunt hebben. Zeker eens gaan luisteren!
Recensent:Chris Dietzel Artiest:Blackstrap Label:Sally Forth Records
Ponoka - Hindsight

Ponoka - HindsightEen jaar geleden kreeg platenlabel 'Volkoren' een paar nummers van ene Rick...

Do the Undo - Do the Undo

Do The Undo - Do the Undo Daryll-Ann was ooit één van de meest bejubelde gitaarbands van Nederland. In...

ZOEKEN IN CD-RECENSIES

 

OF SELECTEER OP GENRE, ARTIEST, LABEL, RECENSENT