ARTIEST: End of April

Nederland    Genre(s): Metal - nu metal Metal - industrial metal

End Of April wordt eind april 1999 opgericht. Moe van alle problemen van de Duits/Amerikaans/Nederlandse band HeadCrash besluiten Allen, Otto en Allard een nieuwe band op te richten. Een band met een nieuw geluid. Een band met een missie die het beste van hardcore, metal en punkrock wil en kan combineren. Al snel wordt Marcus ingelijfd die als 2e gitarist gaat spelen. Marcus speelt al jaren bas in de punklegende Spermbirds en is nu verantwoordelijk voor het smerige punkgitaargeluid van End Of April.
In 2000 wordt de eerste demo opgenomen. De 6 track demo laat horen wat End Of April kan en wil; een vette mix tussen de energie van hardcore punk en melodie en riffs van metal en industrial. De demo wordt overal lovend ontvangen en End Of April speelt alleen al in 2000 meer dan 30 shows in heel Europa waaronder het Sziget Pepsi Island festival in Budapest.
In 2001 wordt de tweede demo opgenomen met producer Phil Mills (Nerve). Op deze demo laat de band horen dat ze ook rustiger nummers kunnen spelen. De nieuwe nummers zijn meer uitgesponnen en laten een duistere kant van de band zien.
In 2002 wordt een kleine tour met Linea 77 uit Italiƫ gedaan in de Benelux en enkele optredens met Human Alert in Frankrijk. De band weet live volledig te overtuigen en verkoopt daardoor veel demo's. Aan het einde van het jaar besluit de band met Seamiew Records in zee te gaan om zo in 2003 hun eerste CD's met barcode uit te brengen. Seamiew Records is het label dat in het Nu Metal genre een begrip begint te worden met releases van Dreadlock Pussy, Gazzoleen (B) en Mindstab (B).
Oktober 2002 worden de eerste opnames gemaakt in de Duitse Pro Core studio in Troisdorf met producer Basti Volz. In totaal worden er 18 nummers opgenomen die verdeeld worden over twee releases; de EP 'Divided By Numbers' die begin maart uitkomt en de full length 'If I Had A Bullet For Every One' die eind april uitkomt. De EP benadrukt de punkrock attitude van de band.

OUDE OPTREDENS VAN End of April

KOMENDE OPTREDENS VAN End of April

Wij hebben geen informatie over komende concerten of festivaloptredens van End of April. Jij wel? Laat het ons weten via onze submit-functie.

OUDE OPTREDENS VAN End of April

Live gezien door:

Fatal error: Uncaught --> Smarty: Invalid compiled template for '_general/footer.tpl' <-- thrown in /var/www/www.festivalinfo.nl/live/includes/sysplugins/smarty_template_resource_base.php on line 121