Sun Kil Moon

Amerika

Sun Kil Moon is een project van de excentrieke singer-songwriter Mark Kozelek. Hij ziet het levenslicht op 29 januari 1967 in Massillon, Ohio. Tijdens zijn middelbare schooltijd laat hij al van zich horen met een eigen band. Eenmaal verhuisd naar San Francisco, richt Kozelek Red House Painters op. Tussen 1992 en en 2001 brengt de band zes albums uit. Door problemen met de platenmaatschappij besluit Kozelek in 2002 zijn eigen label op te richten en maakt hij een doorstart met een andere bezetting. Als fervent boksliefhebber, noemt hij zijn nieuwe band Sun Kil Moon, naar de Koreaanse bokskampioen Moon Sun-Kil.

Mark Kozelek schrijft alle muziek en teksten zelf, en neemt de productie van zijn werk ook in eigen hand. Zijn stijl en stemming varieert van gevoelig tot cynisch, en af en toe boosaardig. De thema’s van zijn songs gaan over kleine persoonlijke situaties en grote levensvragen. Het nummer ‘I can’t Live Without my Mothers Love’ zegt veel over zijn gevoelsleven. De rauwheid van zijn stem gaat gepaard met een gekwelde manier van zang. Niet zelden uit hij zich in spoken word, met lange tracks van soms wel meer dan tien minuten.

In februari 2014 komt Benji uit. Het album wordt zeer goed ontvangen met onder andere een 9,2 van het toonaangevende, zeer kritische Pitchfork Magazine. Een in de pers breed uitgemeten incident draagt bij tot nog meer exposure. De band wordt tijdens een festival letterlijk overstemd door het podium ernaast, waar War On Drugs speelt. Kozelek roept: “I hate that beercommercial leadguitar shit”. Enkele dagen later zet hij een track online met de titel ‘The War On Drugs – Suck My Cock’, het begin van een langlopend dispuut.

Live is Sun Kil Moon onvoorspelbaar qua duur en inhoud. Niet zelden treedt Kozelek solo op met alleen gitaar. Met dank aan vriend en regisseur Cameron Crowe heeft Kozelek ook in een aantal films gespeeld, waaronder ‘AlmostFamous’ en ‘Vanilla Sky’.

OUDE OPTREDENS VAN Sun Kil Moon

  • 21 feb `21
  • 09 nov `20
  • 21 mei `20
  • 03 - 04   aug
  • 10 - 12   nov
  • 09 - 12   nov
  • 20 sep `16
  • 25 jun
  • 24 - 26   jun
  • 14 sep `15
Beijk alle oude (23) oude optredens

KOMENDE OPTREDENS VAN Sun Kil Moon

Wij hebben geen informatie over komende concerten of festivaloptredens van Sun Kil Moon. Jij wel? Laat het ons weten via onze submit-functie.

OUDE OPTREDENS VAN Sun Kil Moon

Beijk alle oude (23) oude optredens

Sun Kil Moon NIEUWS

CD-RECENSIES

Sun Kil Moon Universal Themes cover

Sun Kil Moon - Universal Themes

Soms is het onmogelijk om een album te beoordelen zonder uitgebreid in te gaan op de artiest(en) achter de muziek. Universal Themes van Sun Kil Moon is zo'n plaat. Bij...

IN HET FAVORIETEN LIJSTJE VAN

In het wil graag live zien lijstje van

Live gezien door: