ARTIEST: Simple Minds

Uit: Glasgow - Schotland    Genre(s): Pop - pop

Schotse band die in 1977 is opgericht door gitarist Charlie Burchill en zanger Jim Kerr. De band werd in de beginjaren sterk beinvloed door de glamrock van Magazine wat resulteerde in het debuut ‘Life In A Day’. Op de daaropvolgende platen werd het roer omgegooid richting sombere new wave met een dansbaar tintje.

Het uit de film ‘The Breakfast Club’ afkomstige nummer ‘Don’t You Forget About Me’ werd de grote doorbraak van de band. Het wrange is dat de band in het begin afstand wilde nemen van het door Keith Forsey geschreven nummer, omdat het niet representatief zou zijn voor de band.

Latere albums van de band werden met wisselend succes ontvangen. Met de albums ‘Cry’ en ‘Neapolis’ verdween de band als single leverancier bijna volledig uit de hitparade, waarbij de band nog hoofdzakelijk bestond uit de oprichters Kerr en Burchill. Met de albums ‘Black & White 050505’ (2005) en vooral ‘Graffiti Soul’ (2009) weet de band weer het nodige krediet op te bouwen.

OUDE OPTREDENS VAN Simple Minds

Beijk alle oude (88) oude optredens

KOMENDE OPTREDENS VAN Simple Minds

Wij hebben geen informatie over komende concerten of festivaloptredens van Simple Minds. Jij wel? Laat het ons weten via onze submit-functie.

OUDE OPTREDENS VAN Simple Minds

Beijk alle oude (88) oude optredens

FOTO'S VAN Simple Minds

Foto Simple Minds te Brabant Open Air 2012 Foto Simple Minds te Simple Minds - 23/11 - Heineken Music Hall Foto Simple Minds te Bospop 2014 - dag 1 Foto Simple Minds te Bospop 2006 Foto Simple Minds te Pinkpop Classic 2009 Foto Simple Minds te Bospop 2014 - dag 1
 
Bekijk alle 68 foto's van Simple Minds

Simple Minds NIEUWS

video's Simple Minds

Video: Woede over Prince inspireert nieuw Simple Minds album

Woede over Prince inspireert nieuw Simple Minds album

De inspiratie voor Big Music, de nieuwe plaat van de Schotse rockband Simple Minds, kwam uit een...

video's Simple Minds

Video: Woede over Prince inspireert nieuw Simple Minds album
videoWoede overPrinceinspireertnieuw SimpleMinds...

CD-RECENSIES

IN HET FAVORIETEN LIJSTJE VAN

In het wil graag live zien lijstje van

Live gezien door: