ARTIEST: Eels

Uit: Los Angeles - Amerika    Genre(s): Pop - pop

Eels is het hersenspinsel van Mark Oliver Everett. Mark is de zoon van Dr. Hugh Everett III, een natuurkundige die door Scientific American magazine "one of the most important scientists of the 20th century." genoemd is. Dr. Hugh Everett is de uitvinder van de parallele werelden theorie, waarmee hij talloze science fiction boeken en Star Trek-afleveringen inspireerde.
Al vroeg kwan Mark in aanraking met muziek. Vanaf zijn zesde speelde drums en later ook piano en gitaar. Omdat Mark een aantal vrienden had die ook Mark heetten, werd hij "M.E." genoemd (zijn initialen) dit werd later "E". 20 jaar oud raakte "E" pas echt bezeten van muziek, bijna elke dag nam hij met cassette recorder liedjes op. Om meer inspiratie op te doen, vertrok hij van het platteland, waar hij opgroeide, naar het grote Los Angeles. Daar werd hij ontdekt en bracht hij z'n eerst cd "A Man Called E" uit. Omdat het lastig was 1 letter als artiestennaam te gebruiken, veranderde hij in 1995 zijn naam in Eels.
De muziek van Eels is constant in ontwikkeling en daarom moeilijk te omschrijven. Zijn werk variert van rare pop met triphop invloeden tot mooie, depressieve liedjes.

OUDE OPTREDENS VAN Eels

KOMENDE OPTREDENS VAN Eels

Wij hebben geen informatie over komende concerten of festivaloptredens van Eels. Jij wel? Laat het ons weten via onze submit-functie.

OUDE OPTREDENS VAN Eels

FOTO'S VAN Eels

Foto Eels te Eels - 18/06 - TivoliVredenburg Foto Eels te Eels - 18/06 - TivoliVredenburg Foto Eels te Rock Werchter 2014 - dag 2 Foto Eels te Eels - 04/04 - Parkstad Limburg Theaters (Heerlen) Foto Eels te Once in a blue moon 2019 Foto Eels te Eels - 04/04 - Parkstad Limburg Theaters (Heerlen)
 
Bekijk alle 44 foto's van Eels

Eels NIEUWS

Al het Eels nieuws

CD-RECENSIES

IN HET FAVORIETEN LIJSTJE VAN

In het wil graag live zien lijstje van

Live gezien door: