ARTIEST: Beck

Uit: Los Angeles - Amerika    Genre(s): Soul/R&B/Hiphop - hiphop/rap

Beck Hansen kwam in 1994 als een duvel uit een doosje ten tonele in de wereld van MTV, met het ultracoole nummer 'Loser'. Beck werd meteen bestempeld aals hoofd van de 'slacker' generatie, maar hier voelde hij zelf weinig voor. Met Loser liet hij horen waar zijn muziek om draait: een versmelting van verschillende soorten muziek van de laatste 60 jaar. In het geval van Loser zijn dat een gesamplede gitaarriff over een hiphop beat met een loom zingende Beck. Dit nummer was illustratief voor Beck's debuutalbum, 'Mellow Gold'. In 1 jaar brengt Beck hiernaast ook 2 indieplaten uit, 'One foot in the Grave' en het heerlijke 'Stereopathetic Soulmanure' met culthit 'Satan gave me a taco'. Beck scoort goed binnen de indie-scene, en al 2 jaar later komt 'Odelay' uit, waarbij hij samenwerkt met de Dust Brothers. Hiervoor krijgt hij een Grammy, en scoort hits met 'Devils Haircut', 'The New Pollution' en 'where it's at'. Tijdens de bijbehorende tournee staat Beck als Headliner op Pinkpop 1997. Hierna gaat Beck de studio in, voor een plaat die hij een tussendoortje noemt, die op een indie label zal verschijnen. Echter, Geffen vindt de plaat zo goed dat ze hem zelf willen uitbrengen, en na wat juridisch gezeik wordt het grotendeels acoustische 'Mutations' uitgebracht. Het toont een meer ingetogen Beck. De echter opvolger van Odelay wordt Midnite Voltures, waarin Prince naar de kroon wordt gestoken. Het is superfunky en tijdens de daaropvolgende tournee komt Beck 2 keer naar Nederland. Dan is het even stil. Leigh, de vriendin van Beck, maakt het uit en Beck verwerkt dit verlies op het opnieuw ingetogen 'Sea Change'. In 2003 speelt Beck op Pukkelpop.

OUDE OPTREDENS VAN Beck

KOMENDE OPTREDENS VAN Beck

Wij hebben geen informatie over komende concerten of festivaloptredens van Beck. Jij wel? Laat het ons weten via onze submit-functie.

OUDE OPTREDENS VAN Beck

FOTO'S VAN Beck

Foto Beck te Best Kept Secret 2016 - Vrijdag Foto Beck te Rock Werchter 2016 - Zondag Foto Beck te Beck - 8/9 - HMH Foto Beck te Beck - 8/9 - HMH Foto Beck te Rock Werchter 2016 - Zondag Foto Beck te Rock Werchter 2008
 
Bekijk alle 27 foto's van Beck

Beck NIEUWS

Al het Beck nieuws

CD-RECENSIES

IN HET FAVORIETEN LIJSTJE VAN

In het wil graag live zien lijstje van

Live gezien door: