Pukkelpop kaartverkoop gaat hard

Door HarmG op 04 mei 2011 - 11:45 1 De organisatie van Pukkelpop meldt dat de twijfelaars niet heel veel tijd meer hebben. De kaarten voor het festival vliegen namelijk als warme broodjes over de toonbank. Vooral de dagkaarten gaan hard en de organisatie meldt nog dat het bordje 'uitverkocht' sneller dan verwacht kan opduiken.

Een passe-partout voor het festival kost 155 euro, dagkaarten gaan weg voor 79 euro. Op de affiche staan o.a. Eminem en dEUS. Kijk hier voor al onze Pukkelpop 2011 informatie.RhythmBluesNight2011-goed1

TIJDSCHEMA VOOR RHYTM & BLUES NIGHTAankomende zaterdag 7 mei is De Oosterpoort Groningen in de ban van de...

Dauwpop 2010

TIJDSCHEMA DAUWPOP BEKEND Het tijdschema voor de komende editie van Dauwpop is bekend gemaakt. Het...

REACTIES

Avatar tbeemster
wo 04 mei 2011 11:50

tbeemster ik word moe van al die festivals die maar uitverkopen :(

 -1
Avatar bartjudo
wo 04 mei 2011 12:30

bartjudo Ja!! je kan nooit echt rustig wachten tot alles bekend is.......

 1
Avatar Kello
wo 04 mei 2011 12:40

Kello Waar Lowlands allemaal wel niet goed voor kan zijn he.. Ze zullen daar wel blij zijn met LL

 -1
Avatar jeroensiep
wo 04 mei 2011 13:15

jeroensiep Kello schreef:
Waar Lowlands allemaal wel niet goed voor kan zijn he.. Ze zullen daar wel blij zijn met LL
Ik denk dat Lowlands ze niets interesseert omdat het er helemaal niets mee te maken heeft...Waar is LL dan goed voor? Of beweer je nu echt daadwerkelijk dat de verkoop van Pukkelpop gestimuleerd word door de verkoop van LL? Haha onvoorstelbaar.

Ik hoop dat het niet zo snel uitverkocht is, mijn maand April is nogal duur geweest.

 -1
Avatar Kello
wo 04 mei 2011 13:22

Kello Lowlands is sinds een paar jaar booming, en vorig jaar ging de kvk van Lowlands zo ontzettend snel dat veel mensen naast de pot piste. Gevolg: Pukkelpop heel snel uitverkocht, voor het eerst in zijn 25-jarig bestaan. Jij wilt zeggen dat je hier geen connectie in zit? :.)

 -1
Avatar sebasmeer
wo 04 mei 2011 13:36

sebasmeer jeroensiep schreef:
Kello schreef:
Waar Lowlands allemaal wel niet goed voor kan zijn he.. Ze zullen daar wel blij zijn met LL
Ik denk dat Lowlands ze niets interesseert omdat het er helemaal niets mee te maken heeft...Waar is LL dan goed voor? Of beweer je nu echt daadwerkelijk dat de verkoop van Pukkelpop gestimuleerd word door de verkoop van LL? Haha onvoorstelbaar.

Ik hoop dat het niet zo snel uitverkocht is, mijn maand April is nogal duur geweest.

Volgens mij snap jij het niet Jeroensiep. Je kunt ook schrijven: waar de uitverkoop van Lowlands wel niet goed voor is.Omdat lowlands UITVERKOCHT is, zullen een hoop lowlandsgangers die geen kaarten hebben sneller overgaan tot het kopen van een pukkelpop kaartje.

 -1
Avatar jeroensiep
wo 04 mei 2011 13:38

jeroensiep Kello schreef:
Lowlands is sinds een paar jaar booming, en vorig jaar ging de kvk van Lowlands zo ontzettend snel dat veel mensen naast de pot piste. Gevolg: Pukkelpop heel snel uitverkocht, voor het eerst in zijn 25-jarig bestaan. Jij wilt zeggen dat je hier geen connectie in zit? :.)
Nee absoluut niet, Pukkelpop werd 25 jaar en had daarom een enorm goede line-up. Die Lowlandsverheerlijking moet maar eens afgelopen zijn. Pukkelpop is zoveel groter dan Lowlands het valt niet eens te vergelijken. Maar als jij denkt dat het niet door de line-up en het jubileum komt maar door LL, dan moet je het zelf maar weten. :P Alsof ze ook maar iets merken van de verkoop van Lowlands. Het zijn nog eens hele andere mensen ook, die paar Nederlanders die ipv Lowlands naar Pukkelpop gaan merken ze niet eens.

 -1
Avatar summie
wo 04 mei 2011 14:19

summie Vorig jaar ging ik voor het eerst naar Pukkelpop, deels omdat ik geen lowlandskaartje had en na 8 jaar lowlands eigk wel wat anders wilde. Dit jaar ga ik naar Pukkelpop omdat ik het echt veel vetter vond dan Lowlands de laatste tijd :D heb niet eens meer geprobeerd een lowlandskaartje te krijgen en met mij iedereen die vorig jaar naar pukkelpop gingen ook dit jaar weer. BTW: vorig jaar was het na de ticketalert binnen 2 dagen uitverkocht dus denk niet dat het nog lang duurt.

 -1
geen avatar
wo 04 mei 2011 14:59

blutskop Misschien toch eens naar Bospop in Weert gaan. Mooi festival met leuke namen, goede voorzieningen en nooit uitverkocht.

 1
Avatar Vincent1985
wo 04 mei 2011 18:47

Vincent1985 Straks gaan al die Lowlanders zeggen omdat Lowlands is uitverkocht verkoop de andere festivals ook beter. Ga weg zeg! Wat ik niet snap van die mensen die zich Lowlanders noemen dat je weet geen naam en je gaat een kaartje bestellen. En waarvoor om in de maand augustus alleen maar in een tent te willen staan.

Ik snap het gewoon niet! Maar wel Pinkpop afzeiken!

 1
Avatar edje1320
wo 04 mei 2011 19:29

edje1320 Ik denk, en hoop, dat het niets met LL te maken heeft. Ik ben daar nog nooit geweest en wel vaak naar Pukkelpop. Maar als het uitverkocht voor ik m'n vakantiegeld binnen heb, is het dit jaar pech.

 1
Avatar ProgDamien
do 05 mei 2011 09:56

ProgDamien Er zit zeer zeker een connectie tussen het uitverkochte Lowlands en de betere kaartverkoop van met name Pukkelpop. Een aantal vrienden van me wilden heel graag naar LL maar het was ze helaas niet gelukt een kaartje te krijgen. Nu hebben zij besloten naar Werchter te gaan ipv LL, maar ik kan me goed voorstellen dat er genoeg zijn die naar Pukkelpop gaan, omdat het t zelfde weekend is.

 -1
Avatar walterschen
do 05 mei 2011 13:47

walterschen ProgDamien schreef:
Er zit zeer zeker een connectie tussen het uitverkochte Lowlands en de betere kaartverkoop van met name Pukkelpop. Een aantal vrienden van me wilden heel graag naar LL maar het was ze helaas niet gelukt een kaartje te krijgen. Nu hebben zij besloten naar Werchter te gaan ipv LL, maar ik kan me goed voorstellen dat er genoeg zijn die naar Pukkelpop gaan, omdat het t zelfde weekend is.


Het lijkt mij ook nogal duidelijk. Het publiek wat zich interesseert voor festivals is in nederland ontzettend gegroeid, doordat lowlands zo populair is geworden. Als het zo snel uitverkocht raakt, is het idd een logische stap om naar PP of werchter te gaan, lijkt me..

 -1
Avatar jeroensiep
do 05 mei 2011 13:54

jeroensiep walterschen schreef:
ProgDamien schreef:
Er zit zeer zeker een connectie tussen het uitverkochte Lowlands en de betere kaartverkoop van met name Pukkelpop. Een aantal vrienden van me wilden heel graag naar LL maar het was ze helaas niet gelukt een kaartje te krijgen. Nu hebben zij besloten naar Werchter te gaan ipv LL, maar ik kan me goed voorstellen dat er genoeg zijn die naar Pukkelpop gaan, omdat het t zelfde weekend is.


Het lijkt mij ook nogal duidelijk. Het publiek wat zich interesseert voor festivals is in nederland ontzettend gegroeid, doordat lowlands zo populair is geworden. Als het zo snel uitverkocht raakt, is het idd een logische stap om naar PP of werchter te gaan, lijkt me.. Het publiek dat zich echt interesseert voor echte festivals wil niets met LL te maken hebben. En waarom gaat iedereen er van uit dat iedereen maar naar één festival gaat in een jaar? Of is dat een speciale Lowlands-regel of zoiets. Pukkelpop bestaat al een stuk langer dus je zou het beter om kunnen draaien. LL verkoopt goed omdat Pukkelpop de goede namen regelt in die periode. :P Als we toch onlogische dingen gaan zeggen...

 -1
Avatar walterschen
do 05 mei 2011 14:11

walterschen Alles wat je hier zegt is onlogisch. Lowlands is in mijn ogen geen nep-festival of iets dergelijks. Maar stel dat het wel zo was, dan zouden alsnog de "nep-festival-gangers" in de verleiding komen om naar andere festivals te gaan, doordat lowlands is uitverkocht.

 1
Avatar Ace2000
do 05 mei 2011 18:09

Ace2000 Pfff... graag definitie van een "echt festival"?

Ik durf mijn kaartje blind te kopen om 2 redenen:
- organisatie en sfeer zijn altijd perfect in orde
- programering is vrijwel altijd breed en gedurfd. Zeker 10-15 bands die ik graag wil zien. Het leuke is nog dat dat voor vrienden ook geld, maar dan soms weer met compleet andere artiesten. Al erg blij met Warpaint, Anna Calvi, Underoath en BfmV, dus komt ook dit jaar weer helemaal goed.

Ik heb verschillende meerdaagse festivals meegemaakt en zou Pukkelpop ook zeker overwegen als ik geen geen LL kaart had. Lowlands blijft voor mij elk jaar nog een unieke ervaring. Als het daardoor een 'nepfestival'is , so be it...

 1
Avatar EJBE
do 05 mei 2011 23:14

EJBE Vreemd dat de pinkpop combi's al lang zijn uitverkocht en er nog volop dagkaarten zijn. Kunnen toch al die LL'ers daar ook naar toe en hebben we er op Pukkelpop geen last van.

 -1
geen avatar
vr 06 mei 2011 12:19

poedel ik ga al 10 jaar naar pukkelpop en echt veel hollanders heb ik er nog niet gezien, kdenk dat de meeste wel naar sziget gaan ipv pukkelpop... en pukkelpop is 2 keer zo groot als lowlands... kun je moeilijk vergelijken...

 1
Avatar Jovink
vr 06 mei 2011 14:29

Jovink toch typisch dat bij elk Pukkelpop of pinkpop topic het weer gaat over Lowlands!

 1
Avatar summie
vr 06 mei 2011 15:31

summie Pukkelpop 2x zo groot als Lowlands? Niet qua terrein en niet qua bezoekers. Qua aantal bands zeker niet. 8 keer lowlands geweest en 1 x pukkelpop, ik ga nu liever naar Pukkelpop.

 1
geen avatar
vr 06 mei 2011 17:04

poedel dus op lowlands zijn er ook 160 bands? wow? waar staan die dan?

 -1
Avatar summie
vr 06 mei 2011 18:04

summie http://www.festivalinfo.nl/festival/10045/Lowlands/2010/

Zijn er best wat? Lowlands heeft ook iets van 8 stages?

Heb een keer van meerdere europese festivals de line ups naast elkaar in excel gezet en Pinkpop had de minste en lowlands de meeste.

 1
Avatar Daddy-Owl
vr 06 mei 2011 18:32

Daddy-Owl @jeroensiep: wat ben je allemaal aan t raaskallen man. Ik lees echt alleen maar onzin van je hier. Fact of the matter: als LL uitverkocht is, kiezen veel mensen die wilden gaan, voor PP. Zelfs al is dat maar een klein deel van NL, dan profiteren ze er toch wel van? Kom dan niet met van die quasi-weetjes die nergens over gaan.

 1
Avatar jeroensiep
za 07 mei 2011 13:48

jeroensiep Ja, maar het is niet dat Pukkelpop voor het eerst in 25 jaar uitverkocht raakte omdat LL dat eerder deed of zoiets. Ik ben gewoon de Lowlandsverheerlijking beu. Het zal inderdaad heus niet zo zijn dat er niemand voor Pukkelpop kiest die geen Lowlands kaartje heeft...Maar ik heb niet het idee dat het veel uitmaakt. Ik denk wel dat die 25.000 Nederlanders of Sziget er iets mee te maken hebben...

 -1
Avatar jeroensiep
za 07 mei 2011 13:49

jeroensiep op Sziget* voor dat daar weer een misverstand over komt.

 -1
Avatar Marek
za 07 mei 2011 20:03

Marek Bullshit gezeik over Lowlands altijd. Natuurlijk heeft de verkoop van dit festival wel te maken met de verkoop van Lowlands, simpelweg omdat het in dezelfde periode is.

 1
Avatar Charlotte208
zo 08 mei 2011 11:12

Charlotte208 Was bijna vergeten waar dit bericht over gaat na het lezen van de reacties maar: Jeeej ik heb een kaartje :)

 -1
Avatar BramR
ma 09 mei 2011 15:41

BramR Ze hebben een mooi programma, Maar voor mij op dit moment een beetje te duur.

 -1
Avatar djfundametal
ma 09 mei 2011 20:08

djfundametal ja want wij belgen kunnen niet zorgen voor een boom in een ticketverkoop, pukkelpop en lowlands hebben dezelfde namen buiten de grote namen meestal, maar de mensen die naast een ll ticket hebben gegrepen zorgen totaal niet voor de grote verkoop van de tickets. pukkelpop is al jaren naar een top aan het gaan en daar zorgen niet de lowlanders voor die niet konden gaan. metallica was de eerste keer dat er een dag uitverkocht was op pukkelpop, 25 jaar pukkelpop was de eerste keer dat pukkelpop snel uitverkocht en dat is dit jaar weer het geval maar niet door die lowlanders die geen kaartje hadden. en stop met dat vergelijk tussen pukkelpop en lowlands, enkel de bands kan je vergelijken maar het concept totaal niet. op pukkelpop draait het om de muziek op lowlands om de randanimatie heb ik soms het gevoel. maar dat heb ik ook bij werchter ondertussen

 1
Avatar Daddy-Owl
di 10 mei 2011 02:20

Daddy-Owl @jeroensiep: dat je LL verheerlijking beu bent snap, dat ben ik ook. Maar wat heeft dat hier mee te maken? Je zegt zelf dat PP zoveel groter is... Wat maakt het dan uit dat dat nog niet uitverkocht is? Als iemand nou zou zeggen "ja maar LL is wel uitverkocht en PP lekker niet, lekker puuuh", dan snap ik zo'n reactie, maar dat zegt toch niemand? Wat hebben dit soort discussies dan voor zin, behalve dat ze vermakelijk zijn? :D

 -1
Avatar Maynard-J
di 10 mei 2011 08:27

Maynard-J djfundametal schreef:
pukkelpop en lowlands hebben dezelfde namen buiten de grote namen meestal


Nou, dit jaar niet hoor.

 1
Avatar jeroensiep
di 10 mei 2011 15:56

jeroensiep Daddy-Owl schreef:
@jeroensiep: dat je LL verheerlijking beu bent snap, dat ben ik ook. Maar wat heeft dat hier mee te maken? Je zegt zelf dat PP zoveel groter is... Wat maakt het dan uit dat dat nog niet uitverkocht is? Als iemand nou zou zeggen "ja maar LL is wel uitverkocht en PP lekker niet, lekker puuuh", dan snap ik zo'n reactie, maar dat zegt toch niemand? Wat hebben dit soort discussies dan voor zin, behalve dat ze vermakelijk zijn? :D
Mja, ik zal het wel verkeerd opgevat hebben. Er word gezegd dat Pukkelpop wel blij zou zijn met de verkoop van Lowlands...En dat de interesse in festivals groter is door Lowlands, én dat festivalgangers als Lowlands uitverkocht is pas aan een ander festival gaan denken. Terwijl ik en zat andere festivalgangers gewoon naar festivals gaan waar de bands komen die we willen zien, ongeacht wat Lowlands doet.

Maar het maakt allemaal niet uit, dat men het allemaal zo hoog opneemt kan ik ook vrij weinig aan doen. Ik probeer echt niet vervelend te zijn.

OT: Ik heb m'n kaartje voor Pukkelpop in ieder geval, dus mij hebben ze dit jaar niet. (ik stond vorig jaar met valse kaarten aan de poort...)

 -1

REAGEREN

REAGEREN?
Het is mogelijk op dit nieuws te reageren.
Je moet wel even inloggen met je Agendainfo account.
Nog geen Agendainfo account?
Hier kan je een Agendainfo account aanmaken.