Ontdek jong talent tijdens het Young Art Festival

Young Art Festival
Ontdek jong talent tijdens het Young Art Festival
Door RobZ op 13 juli 2016 - 20:52 1 Ook dit jaar biedt de culturele jongerenorganisatie, Young Art, aanstormend jong talent weer een podium tijdens de tiende editie van het Young Art Festival in Beverwijk. Het festival vormt een plek waar een nieuwe generatie kunstenaars elkaar kunnen ontmoeten en inspireren. Het weekend van 15 en 16 juli zal dan ook in het teken staan van verschillende kunstsoorten. Zo kunt u genieten van muziek, theater, film, beeldende kunst, tekst en nog veel meer.

Voorafgaand aan het festival organiseert Young Art diverse workshops waarin kunstenaars jongeren kennis laten maken met het vak. Vervolgens kunnen zij hun talent laten zien aan een groter publiek op één van de podia tijdens het evenement. Young Art reist daarnaast elk jaar door het land om bands te ontdekken met een nieuw en verrassend geluid. De podia worden hierdoor gevuld door uiteenlopend talent; van een regionale dichter tot de zangeres die aan de vooravond van haar doorbraak staat; het zijn gegarandeerd inspirerende optredens.

Young Art welcomes young talent
Young Art is een culturele jongeren organisatie die een podium biedt aan jong talent. Zij zet zich in voor een nieuwe generatie kunstenaars en probeert kunst toegankelijk te maken voor jongeren. Vanuit de Young Art Factory wordt er aansluiting gezocht met het regionale bedrijfsleven, en ontstaan er nieuwe samenwerkingen waarbij kennis en ervaring gedeeld wordt. In aanloop naar het festival worden er verschillende kleinschalige evenementen georganiseerd waaronder singer-songwriter avonden en de 'Special Nights' waarbij meerdere kunstdisciplines samenkomen. Ook wordt er jaarlijks de 'Young Art Korte Film Award' uitgereikt aan jonge filmmakers. Met deze award worden zowel semiprofessionals als amateurs bekroond voor hun werk. Tijdens het festival komen al deze talenten voor twee dagen samen om aandacht te werven voor de moderne vorm van kunst.

Laat ook jouw talent zien
Ook voor beginnende fotografen is het Young Art Festival een kans om te laten zien wat ze in huis hebben. Zo hebben 16 amateur- en professionele fotografen tijdens de vorige editie, onder begeleiding van het fotografiecentrum ISOO.nu, foto´s gemaakt van de opbouw, voorbereidingen, het publiek, de artiesten, de kunstenaars en de afbouw van het Young Art Festival. Deze foto´s konden afgelopen november bezichtigd worden in het fotografiecentrum dat de ruimte biedt aan jonge, talentvolle fotografen om te exposeren.

Dus ben jij een beginnend fotograaf, en maak je online, bijvoorbeeld via PosterXXL, de creatieftse foto-albums? Of heb je juist een ander talent, zoals schrijven, zingen, dansen of acteren, en heb je zin om mee te doen op het Young Art Festival? Stuur dan een mail naar [email protected] voor meer informatie. Je kunt natuurlijk ook gewoon als bezoeker langskomen en al het jonge talent bewonderen. Via de website van het Young Art Festival zijn er nog tickets te verkrijgen.

Het Young Art Festival 2016 vindt op 15 en 16 juli plaats in het Park Westerhout in Beverwijk.

Altijd op de hoogte van al het festivalnieuws?
Schrijf je in op onze nieuwsbrief



Melkweg

MELKWEG EN SUBBACULTCHA PRESENTEREN EENDAAGS...Muziekplatform Subbacultcha en poppodium de Melkweg slaan voor de tweede maal...

graefenthal

OVERDENK JE ZONDEN TIJDENS HET KLOOSTERFESTIVAL VAN... Na vijf jaar genoten te hebben van het waanzinnige Graefenthal Festival , is...

REAGEREN

REAGEREN?
Het is mogelijk op dit nieuws te reageren.
Je moet wel even inloggen met je Agendainfo account.
Nog geen Agendainfo account?
Hier kan je een Agendainfo account aanmaken.