Duurzame festivals: welke duurzame festivals kun je allemaal bezoeken in 2019?

Camping Mysteryland sfeer
Duurzame festivals: welke duurzame festivals kun je allemaal bezoeken in 2019?
Door sjoertb op 12 maart 2019 - 12:09 1 Het festivalseizoen van 2019 laat nog heel even op zich wachten, maar de kaartverkoop van veel populaire festivals is wel al gestart. Tijd om keuzes te maken! Duurzaamheid wordt steeds belangrijker. Het is goed om te zien dat steeds meer festivals hier op inspelen. Dit betekent dat zij zo bewust mogelijk omgaan met de omgeving, energie, water en voedsel. Kies jij dit jaar voor één van onderstaande, groene festivals?

DGTL (19, 20, 21 april)
Met Pasen kun je weer genieten van het DGTL-festival op de Amsterdamse NDSM-werf. Dit festival is uitermate geschikt voor liefhebbers van techno, house en elektronische muziek. DGTL is uniek wat betreft duurzaamheid. Zo worden alle overgebleven voedselresten, biologisch afbreekbare wegwerpbordjes én -bestek binnen 24 uur omgezet in compost. Deze compost wordt vervolgens verdeeld onder de deelnemende stadsboeren. Zij gebruiken deze compost voor de teelt van voedsel. Dat voedsel wordt weer gebruikt voor het vegetarische menu voor de editie van DGTL in 2020!

MadNes (5, 6, 7 juli)
Op Ameland vindt in het eerste weekend van juli het surffestival MadNes plaats. Dit festival staat helemaal in het teken van surfen, skaten en muziek. De organisatie heeft, sinds de start in 2008, duurzaamheid heel hoog in het vaandel staan. Zo is er de mogelijkheid om telefoons op te laden op zonne-energie van energieleverancier Van de Bron. Ook komt er een bioscoop op zelfopgewekte wind-energie. Ook de elektriciteit die gebruikt wordt op het Nick Balcombe Greenstage, wordt opgewekt door fietsende bezoekers en zonne- en windenergie. Wil je echt duurzaam bezig zijn? Dan is er een mogelijkheid om op het festival over te stappen naar de meest groene, goedkoopste energieleverancier. Zo geniet je thuis ook van duurzame stroom! Tot slot wordt er na het festival een strandschoonmaak georganiseerd waarbij het publiek samen met de organisatie het hele strand (en de camping) schoonmaakt.

Welcome to the Village (18, 19, 20, 21 juli)
Welcome to The Village is een vierdaags festival op een bos- en waterrijk terrein in recreatiegebied De Groene Ster in Leeuwarden. Het festival gaat niet alleen maar over dans en muziek, maar ook over hoe onze wereld er over vijf, of misschien wel vijftig jaar, uitziet. Tijdens innovatietraject DORP en op het festivalterrein wordt hard gewerkt aan oplossingen voor de toekomst. Naast muziek en dans staan ook theater, innovatie, kunst & design en voedsel op het programma. De organisatie werkt met lokale cateraars en boeren. Daarnaast is het decor gemaakt van tweedehands materialen!

Mysteryland (23, 24 & 25 augustus)
Mysteryland is één van de meest bekende dancefestivals en één van de groenste festivals van de wereld. Zo draaide het festival in 2018 op groene stroom van zonnepanelen van een nabijgelegen boerderij in de polder. Het streven is om dit jaar 90% van het festival van groene stroom te voorzien. Naast aandacht voor de lokale omgeving, wordt er ook gedacht aan de gemeenschap én verschillende duurzame projecten. Zo kun je via het programma ‘Trees for Traffic’ bij de aankoop van je parkeer- of pendelbusticket jouw CO2-uitstoot compenseren en een boom planten. Daarnaast vind je op het festival producten van lokale producenten, verschillende biologische gerechten en Fairtrade eten.

Dit soort nieuws elke week in je mailbox?
Schrijf je in op onze nieuwsbrief



Strange Sounds From Beyond

STRANGE SOUNDS FROM BEYOND 2019 PRESENTEERT VOLLEDIG...Op zaterdag 22 juni vindt op het NDSM-terrein in Amsterdam weer het...

rotterdam bluegrass festival

ROTTERDAM BLUEGRASS MAAKT EERSTE NAMEN BEKEND: O.A.... Rotterdam Bluegrass Festival is een driedaagse Americana festival op het...

REAGEREN

REAGEREN?
Het is mogelijk op dit nieuws te reageren.
Je moet wel even inloggen met je Agendainfo account.
Nog geen Agendainfo account?
Hier kan je een Agendainfo account aanmaken.