Volg hier live de persconferentie met de bekendmaking van het Pinkpop 2019 programma

Pinkpop persconferentie Jan Smeets
Volg hier live de persconferentie met de bekendmaking van het Pinkpop 2019 programma
Door RobZ op 12 maart 2019 - 23:19 1 Woensdag 13 maart staat al lange tijd in de agenda van de echte Pinkpop fan. Het is dan weer tijd voor de jaarlijkse Pinkpop persconferentie. Natuurlijk is Festivalinfo vanaf 12:00 uur 's middags aanwezig in de Paradiso in Amsterdam als Jan Smeets de line-up van Pinkpop 2019 bekend maakt. Dit jaar vindt de 50e editie van het festival plaats! We doen via dit nieuwsbericht live verslag.

Wat weten we al over Pinkpop 2019
We weten natuurlijk al behoorlijk wat van de line-up van Pinkpop 2019. Headliners zijn in ieder geval Mumford & Sons en Fleetwood Mac. Dinsdagavond deed RTL Boulevard een duit in het zakje door de komst van Armin van Buuren als headliner van de Pinkpop zondag aan te kondigen. Verder staan op het Pinkpop 2019 programma: George Ezra, Tenacious D, Bring Me The Horizon, Krezip en Mt. Atlas. Pinkpop vindt dit jaar plaats op vrijdag 7 juni (op de campgin), zaterdag 8 juni, zondag 9 juni en maandag 10 juni. De kaartverkoop start op zaterdag 16 maart om 10:00 uur.

Pinkpop persconferentie
Op de Pinkpop persconferentie maakt Jan Smeets de line-up van Pinkpop 2019 bekend. Dit jaar rijdt er zelfs een speciale Pinkpop trein van Limburg naar Amsterdam. In Paradiso wordt verder altijd teruggekeken op de voorgaande editie van Pinkpop. Jan Smeets reikt ook zijn Jan Smeets Award uit. In Paradiso treden natuurlijk een aantal Pinkpop 2019 acts op. Hieronder zit met aan zekerheid grenzende waarschijnlijkheid Mt. Atlas. Dit is namelijk de winnaar van de Nu of Nooit bandcompetitie en opener van Pinkpop 2019. Ook presenteert Pinkpop-partner Amnesty International altijd in Paradiso haar thema voor de komende editie van Pinkpop.

Hier komt vanaf 12:00 uur 's middags ons live verslag van de Pinkpop persconferentie 2019

10:12
Ruim twee uur geleden is de speciale Arriva Pinkpoptrein vertrokken uit Limburg. Onderweg verzorgt A Silent Express voor muziek aan boord. Kunnen we deze artiest bijschrijven aan de line-up van Pinkpop 2019?

10:43
Uit Paradiso bereiken ons berichten dat Jett Rebel staat te soundchecken. Deze naam kunnen we dus veilig toevoegen aan de line-up van de Pinkpop persconferentie en die van Pinkpop 2019.

10:54
Wil je de bekendmaking van de line-up van Pinkpop 2019 live meemaken? Pinkpop biedt een livestream aan via hun site en facebook pagina.

12:00
We zijn begonnen. Eric Corton heet een vol Paradiso welkom. Met een video wordt er teruggekeken op de hoogtepunten van Pinkpop 2018.

12:08
Nu of Nooit winnaar mag op het podium van Paradiso laten zien waarom ze de Limburgse popprijs hebben gewonnen. Als onderdeel hiervan mag Mt. Atlas Pinkpop 2019 openen.

12:15
Zo! Dat was een prettig potje stonerrock van Mt. Atlas. Die zullen op Pinkpop ongetwijfeld goed uit de verf komen. De band speelt een thuiswedstrijd. Mt. Atlas komt uit Landgraaf.

12:17
Maarten Beckers van Amnesty International komt het Amnesty thema en het bijbehorende Pinkpophoedje voor 2019 presenteren. Deze is door Bas Kosters ontworpen.

12:21
Jan Smeets neemt het eerste Amnesty International Pinkpophoedje in ontvangst. Het hoedje is binnenstebuiten te keren. Zo heb je een roze en een zwart hoedje ineen.

12:25
De Jan Smeets Award wordt uitgereikt aan Festicup. Een voetbaltoernooi voor festivals. Festicup is een initiatief voor en door de vele mensen achter de schermen van de Nederlandse festivals. Er wordt hiervoor een stichting opgericht en het is de bedoeling dat Festicup vele jaren georganiseerd wordt.

12:32
Daar komen de eerste namen voor Pinkpop 2019. Badflower, Bazart, Davina Michelle, George Ezra (dit was al bekend), Cage the Elephant, Grace Carter, Halestorm, Hippo Campus, Jack Savoretti, Jacob Banks, Mt. Atlas, Syml, Jacin Trill & Leafs, Yungblud, San Holo, Elbow, Golden Earring, Anouk, Jamiroquai en Mumford & Sons spelen allemaal op Pinkpop zaterdag (8 juni). Het festival begint in tegenstelling tot voorgaande jaren al om 13:30 uur.

12:40
Met een filmpje wordt er in Paradiso teruggekeken op de rijke Pinkpop geschiedenis.

12:50
Krezip betreedt het podium van Paradiso. Het is voor het eerst sinds heel lang dat de groep een live show geeft. In oktober staat de band tweemaal in de Ziggo Dome. Maar het eerste reünie-opreden is natuurlijk op Pinkpop 2019!

13:05
Het programma van Pinkpop zondag ziet er als volgt uit: Armin van Buuren, The Cure, Lenny Kravitz, Krezip, The Kooks, Kraantje Pappie, Die Antwoord, J Balvin, Rowwen Heze, White Lies, Mark Ronson, Miles Kane, Blood Red Shoes, Izzy Bizu, Barns Courtney, Confidence Man, Au/Ra en Nana Adjoa. Headliner Armin van Buuren heeft eenmalig toestemming om tot 01:30 door te gaan. Een unicum voor Pinkpop.

13:10
In een vermakelijk filmpje wordt er teruggekeken op 50 jaar Jan Smeets.

13:16
Er wordt uitgelegd wat het Brightlands stage op Pinkpop is. Brightlands is een innovatief project van startups op het gebied van duurzaamheid. De gitarist van Mt. Atlas speelt een stukje op een 3D geprinte gitaar.

13:20
Jan Smeets krijgt ter ere van zijn 50-jarig jubileum een eigen postzegel en een munt. Er zijn 6.000 munten gemaakt. Te koop via Ticketmaster voor 12,50 euro. Over twee weken slaat Jan Smeets zelf zijn eigen (eerste) munt.

13:23
Biersponsor Brand komt met een zestal speciale Pinkpop blikken, genoemd "Terugblikken". Over drie weken zijn deze te koop in de supermarkt. Op deze blikken staan zes Pinkpop posters afgedrukt, van dit jaar en vijf uit het verleden.

13:30
Jett Rebel betreedt het podium in Paradiso. We kunnen hem dus opschrijven voor Pinkpop 2019 voor maandag 10 juni.

13:45
Op de Pinkpop maandag staan: Fleetwood Mac, Bastille, Slash met Myles Kennedy, The 1975, Jett Rebel, Major Lazer, Dropkick Murphys, Tenacious D, Bring Me The Horizon, THe Bosshoss, Michael Kiwanuka, First Aid Kit, The Pretenders, Sam Fender, Indian Askin, THe Marcus King Band, Palaye Royale, Coely, Coldrain en David Keenan.

13:54
Jan Smeets zegt tevreden te zijn met het gemêleerde programma van Pinkpop 2019.

13:59
Jan Smeets zegt dat Pinkpop de komende tien jaar niet meer tijdens Pinksteren zal plaatsvinden. Te veel bands willen dat weekend vrij hebben. Hij verwacht dat Pinkpop in het vervolg 3 weken later zal plaatsvinden. Uit een vragenronde vanuit het publiek rijst de vraag of dit alle namen voor de komende editie zijn, of dat er nog vrije plekken zijn. Jan laat weten dat voor het eerst het programma nu compleet is!

Kaartverkoop Pinkpop 2019
De kaartverkoop van Pinkpop 2019 start daarna op zaterdag 16 maart om 10:00 uur. Dagkaarten voor Pinkpop zaterdag, zondag en maandag kosten 100 euro. Voor 220 euro ben je drie dagen aanwezig op het Pinkpop festival (en dus vanaf vrijdagavond op de camping). Via deze link koop je Pinkpop 2019 tickets. Wil je een email ontvangen als de kaartverkoop begint? Hier stel je een ticketreminder in.

Altijd op de hoogte van al het festivalnieuws?
Schrijf je in op onze nieuwsbriefSlam! Koningsdag news1

FAMKE LOUISE, MULAH B, JAYH EN MEER OP VUNZIGE... Famke Louise was vorig jaar ook al te zien bij SLAM! Kningsdag en dit jaar...

Pinkpop 2019

RTL BOULEVARD: 'ARMIN VAN BUUREN HEADLINER PINKPOP... Morgenmiddag worden vanaf 12:00 uur 's middags in Paradiso de namen voor...

REAGEREN

REAGEREN?
Het is mogelijk op dit nieuws te reageren.
Je moet wel even inloggen met je Agendainfo account.
Nog geen Agendainfo account?
Hier kan je een Agendainfo account aanmaken.