Exit Festival op losse schroeven door opleving corona in Servië

Exit Festival 2020
Exit Festival op losse schroeven door opleving corona in Servië
Door RobZ op 09 juli 2020 - 16:14 1 Verontrustend nieuws uit Servië. Het corona-virus is daar snel een groter probleem aan het worden. Zo groot dat de regering zelfs een lockdown voor hoofdstad Belgrado aankondigde. Dit had flinke protesten tot gevolg. Nu is de lockdown van de baan, maar er komt volgens premier Ana Brnabić wel een verbod op bijeenkomsten met meer dan tien mensen.

Lang leek het erop dat Servië het enige Europese land was waar deze zomer een groot muziekfestival zou plaatsvinden. Het Exit festival werd op verzoek van de regering niet afgelast, maar verplaatst naar augustus. Met een (voor Exit festival) beperkte capaciteit van 22.500 bezoekers per dag moest het festival plaatsvinden. Nu spreekt de organisatie van het Exit Festival van een verdere vermindering van de bezoekerscapaciteit met 90%. Dit betekent dat er nog maar 4.500 bezoekers per dag op het Exit Festival aanwezig zullen kunnen zijn. Als zo'n sterk gereduceerd bezoekersaantal nodig is, dan wil de festivalorganisatie focussen op livestreaming. Er zijn namelijk al een flink aantal grote dj's en artiesten geboekt. Onder andere Amelie Lens, Nina Kraviz, Paul Kalkbrenner, Robin Schulz, Maceo Plex, Solomun en Laibach staan op het affiche van de augustus-editie van Exit Festival. Hier vind je al onze Exit Festival 2020 informatie. De organisatie van Extit Festival zegt de vinger aan de pols te houden en volgende week met meer nieuws te komen.

In Nederland zouden er meer dan 1000 tickets voor Exit Festival verkocht zijn. Wat hiermee gaat gebeuren en of het uberhaupt mogelijk is om in augustus naar Servië af te reizen, is nog niet duidelijk. De Nederlandse overheid heeft sinds gisteren weer een inreisverbod ingesteld voor mensen uit Servië en Montenegro. Sinds 1 juli mochten mensen uit deze landen weer naar Nederland reizen. De twee landen hebben de kleurcode oranje gekregen. Dit betekent dat de Nederlandse overheid de landen niet als veilige vakantielanden beschouwt.

Exit Festival zelf reageert zo op de huidige situatie rondom het corona-festival:Left Of The Dial news

LEFT OF THE DIAL FESTIVAL BEREIDT MOGELIJKE 1,5...Het Left of the Dial festival, dat op 16 en 17 oktober in Rotterdam...

Mad Cool

EERSTE NAMEN VOOR MAD COOL FESTIVAL MET O.A. RED HOT... Dit jaar kon de vijfde editie van het Mad Cool Festival in Spanje net als...

REAGEREN

REAGEREN?
Het is mogelijk op dit nieuws te reageren.
Je moet wel even inloggen met je Agendainfo account.
Nog geen Agendainfo account?
Hier kan je een Agendainfo account aanmaken.