Zwarte Cross organisator wil van nieuw online platform Stamppot een publieke omroep maken

Zwarte Cross sfeer
Zwarte Cross organisator wil van nieuw online platform Stamppot een publieke omroep maken
Door RobZ op 13 juli 2020 - 15:34 1 De organisatie achter festivals Zwarte Cross en Mañana Mañana, Feestfabriek Alles Komt Goed BV, lanceert februari 2021 het online platform STAMPPOT. STAMPPOT richt zich op het oneindige universum buiten de bubbel van de gevestigde media. Daarnaast doet de Feestfabriek een gooi naar de publieke omroepstatus van aspirant-omroep. Onlangs is Omroepvereniging Stamppot opgericht en tot 31 december moet deze club minimaal 50.000 betalende leden te werven om deze ambitie te realiseren.

STAMPPOT wil een veilige haven op het grote boze internet zijn voor iedereen die op een positieve wijze maling heeft aan welke vorm van hokjesgeest dan ook. De enige voorwaarde voor alle inhoud is dat het uit het hart komt en gemaakt is met toewijding. Minidocumentaires, bizarre verhalen, exclusieve livesessies, columns, DIY-stunts, videoreportages, interviews, onnodige tests, beeldende kunst, absurdisme, sport, muziek en allerlei andere denkbare zin en onzin zijn op STAMPPOT te vinden. In tegenstelling tot de meeste media is STAMPPOT optimistisch, onafhankelijk, vol zelfspot, niet pretentieus en wars van algoritmes en ‘influencers’. De redactie van dit platform bestaat uit creatieve geesten binnen de Feestfabriek en talloze schrijvers, filmmakers, muzikanten, theaterartiesten en andere gelijkgestemden die de festivalorganisatie in de loop der jaren heeft leren kennen.

Het is vanaf nu mogelijk om lid te worden van de Omroepvereniging Stamppot via de STAMPPOT site. Aanstaande zaterdag 18 juli organiseert de Feestfabriek in samenwerking met Omroepvereniging Stamppot een livestream-evenement om alle Zwarte Cross-bezoekers een hart onder de riem te steken vanwege de afgelasting van het festival door het coronavirus. Deze livestream start om 18:00 uur via alle Zwarte Cross-kanalen en stamppot.tv. Deze uitzending is tevens de eerste informele uitzending en zal ook gebruikt worden om zoveel mogelijk leden te werven voor de omroepvereniging. Bij het behalen van het minimum van 50.000 betalende leden gaat de omroepvereniging in januari 2021 een officiële aanvraag indienen voor erkenning als aspirant-omroep. “Dit proces zien wij met vertrouwen en veel plezier tegemoet!”, aldus Ronnie Degen, mede-eigenaar van de Feestfabriek en penningmeester van de splinternieuwe omroepvereniging.

Dit soort nieuws elke week in je mailbox?
Schrijf je in op onze nieuwsbrief



Exit Festival news

EXIT FESTIVAL KRIJGT TOCH GEEN EDITIE IN AUGUSTUSHet Exit Festival, dat van 13 tot en met 16 augustus in Servië gehouden zou...

WOO HAH 2021

EERSTE 20 NAMEN VOOR WOO HAH! 2021 (O.A. FUTURE,... Afgelopen weekend had WOO HAH! 2020 moeten plaatsvinden op het...

REAGEREN

REAGEREN?
Het is mogelijk op dit nieuws te reageren.
Je moet wel even inloggen met je Agendainfo account.
Nog geen Agendainfo account?
Hier kan je een Agendainfo account aanmaken.