Zijn digitale festivals de toekomst?

Sfeer festival - https://unsplash.com/photos/aWXVxy8BSzc
Zijn digitale festivals de toekomst?
Door RobZ op 22 oktober 2020 - 10:18 1 Vanwege alles wat er het afgelopen jaar is gebeurd als gevolg van de corona crisis, ziet de wereld er compleet anders uit. Nagenoeg iedereen werkt inmiddels thuis, kan nog maar beperkt uitgaan, speelt online blackjack in plaats van in een land casino en kan niet zomaar meer naar een festival. Gelukkig zijn er allerlei alternatieven, maar wordt het daarmee ook echt leuker? Dat is maar de vraag. Hoewel het goed is dat er naar andere manieren wordt gekeken om mensen toch te kunnen voorzien in hun behoeften, willen velen niets liever dan dat alles terug naar het oude gaat. Voorlopig kan dit nog wel even duren, dus rijst de vraag of zaken digitale festivals echt zijn wat ons in de toekomst staat te wachten.

Verloren festivalseizoen
Daar waar veel mensen in het begin nog hoopvol waren gestemd, werd al snel duidelijk dat er in 2020 geen grote evenementen doorgang konden vinden. Het was simpelweg niet verantwoord zoveel mensen bij elkaar te laten komen met alles wat er gaande is op de wereld. Daarom zijn digitale festivals eigenlijk uit nood geboren. Dat wil zeker niet zeggen dat er tot nog toe geen succes mee behaald is. Want ook digitale festivals werden enorm goed bezocht. Dit gaf zo de mogelijkheid voor veel mensen in de evenementenbranche om toch nog iets te kunnen verdienen en met hun publiek te kunnen communiceren.

Digitale versies van bekende festivals
Omdat er weinig andere keus was, hebben veel wereldwijd bekende festivals er direct voor gekozen om tot een digitale versie over te gaan. Voorbeelden van meerdaagse festivals die normaal gesproken internationale bezoekers trekken en dit gedaan hebben zijn Tomorrowland, Awakenings en Lollapalooza. Hoewel het voor de meeste bezoekers wennen geweest zal zijn, werd toch alles in het werk gesteld om het echte festivalgevoel zoveel mogelijk tot bij mensen thuis in de huiskamer te krijgen. Met livestreams, een virtuele bar en miljoenen digitale bezoekers is dit zeker aardig gelukt.

Hoe nu verder?
Voor veel concertorganisatoren, artiesten en festivals zijn het enorm zware tijden. De meeste van hen proberen een beroep op hun fans te doen om er zo voor te zorgen dat ze deze periode kunnen overleven. Daarom wordt er gevraagd aan mensen of ze zo min mogelijk geld terug kunnen vragen voor hun openstaande kaartjes. In plaats daarvan kunnen er kaarten worden gekocht voor digitale versies van festivals en concerten of blijven eerdere gekochte entreebewijzen geldig voor toekomstige data. Voor alle partijen is het daarom te hopen dat het snel weer mogelijk wordt om met zijn allen dit soort evenementen te bezoeken.

Altijd op de hoogte van al het festivalnieuws?
Schrijf je in op onze nieuwsbrief



Sfeer DJ show (Linde Dorenbos)

NIEUW DANCE-MUSEUM 'OUR HOUSE' KOMT IN 2021 NAAR...Aankomend jaar krijgt Amsterdam een museum erbij met als onderwerp: de...

So What's Next?

SO WHAT'S NEXT? GAAT DOOR ALS EEN ONLINE FESTIVAL... Na de aankondiging van de nieuwe coronamaatregelen heeft de organisatie...

REAGEREN

REAGEREN?
Het is mogelijk op dit nieuws te reageren.
Je moet wel even inloggen met je Agendainfo account.
Nog geen Agendainfo account?
Hier kan je een Agendainfo account aanmaken.