Parkpop verhuist voor 40e editie naar het Malieveld

review: Parkpop 2017 La Pegatina
Parkpop verhuist voor 40e editie naar het Malieveld
Door KaylynB op 24 november 2020 - 10:27 1 Na 39 edities in het Zuiderpark Den Haag gaat Parkpop volgend jaar voor hun 40ste editie verhuizen naar het Malieveld in dezelfde stad. Met de verhuizing hoopt het festival de komende jaren klaar te zijn voor vernieuwing en groei. Parkpop kon de afgelopen jaren door de infrastructurele beperkingen van het Zuiderpark niet zo hard groeien als het wilde. Parkpop wil de komende 40ste editie vieren met een grootste jubileum-editie. Het muzikale programma hiervoor wordt op een later moment bekend gemaakt.

Festivaldirecteur Guus Dutrieux zegt over de verhuizing:
We zijn erg enthousiast om met Parkpop de volgende stap te zetten. We gaan de komende jaren Parkpop nog steviger op de kaart zetten in het Nederlandse festivallandschap. Het doel blijft om Parkpop voor een breed publiek toegankelijk te maken. Tegelijk kijken we met een gericht oog naar het jongere publiek om zo ook in de toekomst één van de grootste en relevantste popfestivals van Nederland te blijven. Een historische locatie als het Malieveld geeft ons de kans om Parkpop nog grootser neer te zetten en daarmee ook een nog landelijker publiek aan te spreken zonder het Haagse gevoel te verliezen. Met de verhuizing kunnen we ook de komende jaren laten zien dat Den Haag de popstad van Nederland is met Parkpop als jaarlijks hoogtepunt.

Niet alleen de locatie van Parkpop is komende zomer anders. Ook zal het festival eerder in juni plaatsvinden. Het festival is niet meer op de laatste zondag van de maand, zoals voorgaande edities, maar op zondag 13 juni.

Voor het veertigjarig jubileum is er een online tijdlijn gemaakt waarin veertig jaar beeld en geluid van Parkpop te beleven is. Op 40jaar.parkpop.nl staat een volledig overzicht van de afgelopen 39 edities met materiaal uit eigen archief, maar ook met vele bijdrages vanuit trouwe Parkpop bezoekers. Festivalinfo heeft ook al heel wat Parkpop edities gedocumenteerd. Hier vind je een overzicht van onze Parkpop verslagen en foto's.

Parkpop is en blijft gratis toegankelijk. Op vrijdag 11 juni trapt Parkpop de 40ste editie af met het gratis toegankelijke Parkpop Downtown. Voor Parkpop Downtown zullen een hele avond live-acts te zien zijn in het Paard.
Damian Marley reggae Pukkelpop 2016

POPPODIUM MUZIEKODROOM IN HASSELT EN PUKKELPOP GAAN...Het Hasseltse muziekcentrum Muziekodroom en de organisatie achter onder...

Lowlands 2020 news

IC-ARTS DIEDERIK GOMMERS VERWACHT DAT LOWLANDS 2021... In een interview met 3FM-dj Frank van der Lende spreekt IC-arts Diederik...

REAGEREN

REAGEREN?
Het is mogelijk op dit nieuws te reageren.
Je moet wel even inloggen met je Agendainfo account.
Nog geen Agendainfo account?
Hier kan je een Agendainfo account aanmaken.