Poppodium Muziekodroom in Hasselt en Pukkelpop gaan samenwerking aan

Pukkelpop
Poppodium Muziekodroom in Hasselt en Pukkelpop gaan samenwerking aan
Door JenitaPostma op 24 november 2020 - 10:32 1 Het Hasseltse muziekcentrum Muziekodroom en de organisatie achter onder andere Pukkelpop gaan samenwerken. Dit laten de organisaties via diverse bronnen weten. Al enige tijd werd er gesproken over deze samenwerking, maar door de corona-uitbraak en de vraag van de Vlaamse Overheid om actief op zoek te gaan naar nieuwe samenwerkingsverbanden, is de uitvoering ervan versneld.

Burgemeester van Hasselt Steven Vandeput juicht de plannen toe. “We zijn blij dat er ingezet wordt op een verdere professionalisering van Muziekodroom. De Muziekodroom heeft in het verleden Hasselt op de kaart gezet in de muziekwereld en moet dat in de toekomst opnieuw doen.”

Muziekodroom spreekt van een logische stap in haar verder professionaliseringsproces. Na een geslaagde herpositionering, enkele nodige verbouwingen en de installatie van een nieuw management werd het tijd om te verbreden en te verjongen. Voor de Pukkelpoporganisatie ligt dit partnership volledig in het verlengde van de ambitie om Humanistische Jongeren en de jongeren samen met de vrijwilligersafdeling van het festival. Om verder uit te bouwen en ook doorheen het jaar events en workshops te organiseren. Ook Chokri Mahassine, festivalorganisator en voorzitter Humanistische Jongeren is enthousiast. Met Humanistische Jongeren wat de drijvende motor achter de organisatie is van o.a. Pukkelpop, willen ze investeren in de verdere uitbouw van Muziekodroom zowel letterlijk als figuurlijk. Samen met stad Hasselt en de steun van de Vlaamse Overheid hopen ze er opnieuw een succesverhaal van te maken. Beide organisaties behouden hun eigen werking en onafhankelijkheid. Er zal structureel worden samengewerkt aan de inhoudelijke invulling.

Wekelijks het belangrijkste festivalnieuws in je mailbox?
Schrijf je in op onze nieuwsbrief



Popronde

POPRONDE SLUIT ZATERDAG AF MET EEN ONLINE EINDFEEST...Waar de Popronde normaal gesproken afsluit in de Melkweg, met de meest...

Parkpop logo juist

PARKPOP VERHUIST VOOR 40E EDITIE NAAR HET MALIEVELD Na 39 edities in het Zuiderpark Den Haag gaat Parkpop volgend jaar voor hun...

REAGEREN

REAGEREN?
Het is mogelijk op dit nieuws te reageren.
Je moet wel even inloggen met je Agendainfo account.
Nog geen Agendainfo account?
Hier kan je een Agendainfo account aanmaken.