België zet vanaf 13 augustus het licht op groen voor grotere festivals zoals Pukkelpop

Pukkelpop
België zet vanaf 13 augustus het licht op groen voor grotere festivals zoals Pukkelpop
Door RobZ op 19 juli 2021 - 18:23 1 Fijn nieuws voor festivalliefhebbers in België! Vandaag kwam het Overlegcomité samen om te bekijken welke coronamaatregelen in België nog nodig zijn. De uitkomst was erg positief voor festivals.

Vanaf 13 augustus kunnen buitenevenementen vanaf 1.500 aanwezigen doorgaan zonder coronamaatregelen, zoals mondmaskers of social distancing. Wel op voorwaarde dat ze het Covid Safe Ticket gebruiken. Dat is een bewijs dat je (twee weken) gevaccineerd bent of een negatieve PCR-test hebt afgelegd (die maximaal 48 uur oud is).

Door deze beslissing kunnen festivals als Pukkelpop en Alcatraz Metal Meeting gelukkig doorgaan! In de media riepen Belgische huisartsen juist op om dit soort massa-events af te gelasten.

In Nederland is het nog erg onzeker of grotere festivals medio/eind augustus door mogen gaan. Vooralsnog geldt er tot 14 augustus een verbod op alle meerdaagse events waar 1,5 meter afstand niet gehandhaafd kan worden. Er moet in Nederland nog een beslissing genomen worden welke regels er na 14 augustus gaan gelden. Dit tot grote onvrede van festivalorganisatoren hier. Om een groot festival te organiseren moet er namelijk weken van te voren begonnen worden met de opbouw.

Wekelijks het belangrijkste festivalnieuws in je mailbox?
Schrijf je in op onze nieuwsbriefExit Festival news

VRIJWEL GEEN BESMETTINGEN OP EXIT FESTIVALTwee weken geleden vond het EXIT Festival plaats in Servië. De organisatie...

Nona - Bitterzoet news

NIEUW FESTIVAL IN ALKMAAR: YES IN MY BACKYARD MET... Alkmaar is vanaf volgende maand een festival rijker: Yes in my backyard zal...

REACTIES

Avatar triggerlex
ma 19 jul 2021 18:45

triggerlex Nu al benieuwd wat "Eat Sleep Rave" hier over te zeggen heeft... :')

 2
Avatar QuintMidas
di 20 jul 2021 13:22

QuintMidas triggerlex schreef:
Nu al benieuwd wat "Eat Sleep Rave" hier over te zeggen heeft... :')


Hem kennende iets beledigends over "Mark Kutte" (of een willekeurige andere "grappig" verhaspelde naam), groot geld graaiers, $$, Chinezen, demagogen en dat het hem allemaal toch niks uitmaakt, want hij gaat toch niet naar Lowlands maar naar ... (Vul maar een exotisch oord in) om daar te dansen op acts die gelukkig nog niemand kent, maar hij vond ze toch nog beter toen ze alleen nog maar bekend waren bij hun moeder. En dat alles met een schrikbarend gebrek aan interpunctie, een spellingschecker die stuk is en een welgemeende snauw naar alles dat hem onwelgevallig is. Ofzo.

 1
Avatar deHertog
wo 21 jul 2021 09:12

deHertog Je vergeet: ik laat me echt niet vaccineren gevolgd door iets met dictatuur / politiestaat

 1

REAGEREN

REAGEREN?
Het is mogelijk op dit nieuws te reageren.
Je moet wel even inloggen met je Agendainfo account.
Nog geen Agendainfo account?
Hier kan je een Agendainfo account aanmaken.