Vrijwel geen besmettingen op EXIT Festival

Sziget sfeer
Vrijwel geen besmettingen op EXIT Festival
Door sjoertb op 20 juli 2021 - 10:55 1 Twee weken geleden vond het EXIT Festival plaats in Servië. De organisatie had een streng testbeleid om besmettingen van het Covid-19 virus tegen te gaan en is nu tot de conclusie gekomen dat corona vrijwel niet verspreid is tijdens het festival.

Om vast te stellen of het beleid gewerkt heeft is er namelijk wetenschappelijk onderzoek gedaan. Verschillende testgroepen van gevaccineerde bezoekers en negatief geteste bezoekers zijn na het festival in de gaten gehouden. Tien dagen na afloop zijn ze opnieuw getest. Geen van deze groepen heeft het virus opgelopen.

EXIT Festival vond plaats van 8 tot en met 11 juli in Novi Sad. In die regio is er geen significant verschil opgetreden in de hoeveelheid besmettingen van 8 tot en met 19 juli. Terwijl er wel 20.000 buitenlandse festivalliefhebbers naar het festival zijn gekomen. Om terug te vliegen heeft deze groep zich ook moeten laten testen. Daarvan was er slechts één positief.

De onderzoeksresultaten zouden kunnen wijzen op dat grootschalige festivals in Europa met een goed beleid weer prima kunnen plaatsvinden.

Dit soort nieuws elke week in je mailbox?
Schrijf je in op onze nieuwsbrief



Martin Garrix

MARTIN GARRIX, CHVRCHES, IDLES EN MEER NAAR...De Duitse dubbelfestivals Hurricane en Southside hebben nieuwe namen voor de...

Pukkelpop 2020 news3

BELGIË ZET VANAF 13 AUGUSTUS HET LICHT OP GROEN VOOR... Fijn nieuws voor festivalliefhebbers in België! Vandaag kwam het...

REAGEREN

REAGEREN?
Het is mogelijk op dit nieuws te reageren.
Je moet wel even inloggen met je Agendainfo account.
Nog geen Agendainfo account?
Hier kan je een Agendainfo account aanmaken.