Logeren bij een festival, voorkom schade aan je caravan

Mudnial Sfeer
Logeren bij een festival, voorkom schade aan je caravan
Door RobZ op 26 juli 2022 - 15:28 1 Wat is er leuker dan het bezoeken van een festival? Je kunt ervoor kiezen om één dag te gaan, maar ook blijven logeren. Neem hiervoor jouw tent of ga voor comfortabel in je caravan. Een caravan heeft als voordeel dat je altijd droog slaapt en geen last hebt van wateroverlast in vergelijking met een tent waar het risico om nat te worden wel wat groter is. Wel is het belangrijk om ervoor te zorgen dat jouw caravan niet beschadigt. Hoe voorkom je schade aan jouw caravan?

Hoe voorkom je brand in jouw caravan?
Een ongeluk zit in een klein hoekje en je wil natuurlijk niet dat jouw caravan tijdens het festivalbezoek door brand verwoest wordt. Daarom is het goed om aan brandpreventie te doen. Allereerst is het belangrijk om aanwezige accu’s goed aan te sluiten. Twijfel je? Laat dan jouw caravan of camper van tevoren even checken door de dealer. Ook opladers van jouw telefoon kunnen voor gevaar zorgen. Dit geldt ook voor bijvoorbeeld accu’s van elektrische fietsen. Ga zorgvuldig met al deze accu’s om, gebruik ze op de goede manier en leg ze niet op te warme plaatsen. Gasaansluitingen kunnen ook gevaarlijk zijn. Laat de gasbranders van jouw koelkast of fornuis op gas regelmatig schoonmaken door een specialist. Zo kan er zich geen gas ophopen en loop je geen kans op ontploffingen. Tenslotte, gebruik geen halogeenverlichting in je caravan. Dit kan warm worden. Als er keukenpapier of een kledingstuk tegenaan komt kan dit in brand vliegen. Gebruik liever ledverlichting. Dit blijft koeler en geeft minder gevaar.

Hoe voorkom je inbraakschade?
Op een festival kan het gebeuren dat er in je caravan wordt ingebroken, maar het kan zelfs gebeuren dat de hele caravan wordt gestolen. Daarom is het verstandig om aan inbraakpreventie te doen. Het is belangrijk dat je de deuren, ramen en luiken van jouw caravan altijd goed afsluit. Ja, ook als je maar heel eventjes weggaat. Het kan handig zijn om een wielklem op één van de wielen van jouw caravan te plaatsen. Dit maakt het moeilijker om de hele caravan te stelen. Je kunt voorkomen dat de koppeling van jouw caravan aan een auto gehangen wordt door een koppelingsslot te plaatsen. Juist op een festival is het misschien nog wel belangrijker om inbraak in jouw caravan te voorkomen. Laat dus nooit iets in het zicht liggen. Jouw waardevolle spullen kun je beter meenemen. Als jij ze beschermt bij je draagt loop je minder kans dat ze gestolen worden. Gebruik ook sloten op de ramen, deuren en luiken van jouw caravan.

Een goede verzekering
Niet alle schades kun je voorkomen. Daarom is verzekeren belangrijk. Online kun jij jouw caravanverzekering vergelijken. Verzeker ook jouw voortent, luifel en inboedel mee. Zorg ervoor dat je niet over- of onderverzekerd bent. Zo kom je niet snel voor verrassingen te staan. Heb je een camper? Veel van bovenstaande tips kun je ook gebruiken voor jouw camper. Jouw camper online verzekeren is ook zeker aan te bevelen.

Altijd op de hoogte van al het festivalnieuws?
Schrijf je in op onze nieuwsbrief



Lowlands 2022

GOLDKIMONO, COLORAY EN TRAMHAUS NAAR LOWLANDS - THE...Lowlands komt steeds dichterbij. Nog minder dan een maand en het is zover! De...

Huntenpop news

PROGRAMMA HUNTENPOP 2022 COMPLEET MET O.A. MENTAL... De line-up van Huntenpop 2022 is rond. De laatste namen zijn bekendgemaakt:...

REAGEREN

REAGEREN?
Het is mogelijk op dit nieuws te reageren.
Je moet wel even inloggen met je Agendainfo account.
Nog geen Agendainfo account?
Hier kan je een Agendainfo account aanmaken.