Rhythm & Blues Night kondigt de eerste namen voor de 31e editie aan

Kenny Wayne Shepherd
Rhythm & Blues Night kondigt de eerste namen voor de 31e editie aan
Door PhaedraW op 24 oktober 2022 - 13:09 1 Het festival Rhythm & Blues Night brengt elk jaar vele topacts uit de internationale blues, roots en Rhythm ‘n’ Blues scene bij elkaar onder één dak en heeft de lat voor komend jaar hoog gelegd. Rhythm & Blues Night vindt plaats in de Oosterpoort op zaterdag 29 april 2023.

Voor de 31e editie hebben ze alvast een aantal acts uitgenodigd.

David Eugene Edwards kennen we als het brein en frontman van 16 Horsepower en Wovenhand, waarmee hij geweldige albums maakte als Sackcloth ‘n’ Ashes (1996), Secret South (2000), Blush Music (2003) en Mosaic (2006). Platen vol met duistere, dreigende, maar bloedmooie folk, rock en americana, waarop de uit Denver, Colorado afkomstige singer-songwriter vaak zingt alsof de duivel hem op de hielen zit.

Zangeres en gitariste Ana Popovic is een van de leading ladies van de hedendaagse blues. Het in 2020 verschenen Live For Live, is een goede graadmeter voor wat je tijdens de Rhythm & Bluesnight te wachten staat. Want reken maar dat Ana, bijgestaan door haar band, ook daar haar gitaar van Jetje gaat geven.

Countrypunk held Jason Ringenberg, bekend van Jason & the Scorchers liet na een lange periode weer van zich horen met comeback albums Stand Tall en Rhinestoned waar hij zijn unieke mix van Rock & Roll, countrypunk en blues weer glorieus etaleert. Afgelopen jaar kroop hij weer in de rol van Countryblues Rock & Roll god met een nieuwe band met o.a.Walter Broes (Seatsniffers) in de gelederen, dan weet je dat je qua gitaarwerk ook goed zit. Zet Jason als frontman voor zo'n vette band en je weet dat er echt iets gebeurd.

Gitarist Kenny Wayne Shepherd is een van de artiesten die het podium betreedt. In december 2022 verschijnt de heropname van het album dat zijn grote doorbraak tekende, Trouble Is… 25 getiteld. Tijdens de Rhythm & Bluesnight laat Shepherd ook live horen hoe hij van jonge hond uitgroeide tot gitaargigant. Extra nieuws voor Shepherd fans; op woensdag 10 mei staat Kenny Wayne Shepherd ook in de Melkweg MAX! Kaarten voor zijn show in Amsterdam zijn al gelijk in de verkoop gegaan en kosten € 41,40 incl. lidmaatschap. Koop hier gelijk kaarten voor Kenny Wayne Shepherd @ Melkweg!

Kaarten voor het festival gaan donderdag 27 oktober om 10:00 in de verkoop en kosten €48,50.
Koop hier tickets voor Rhythm & Blues Night 2023

Wil je een reminder ontvangen zodra de kaartverkoop van start gaat? Stel deze dan hier gelijk in!

Wekelijks het belangrijkste festivalnieuws in je mailbox?
Schrijf je in op onze nieuwsbrief



Amsterdam Dance Event ADE Linde Dorenbos

AMSTERDAM DANCE EVENT (ADE) KOMT MET DATUMS VOOR 2023De 27e editie van de Amsterdam Dance Event is nog maar net aan zijn einde...

Armin van Buuren

A STATE OF TRANCE KOMT NA TWEE JAAR AFWEZIGHEID... A State of Trance, het wereldwijd gerenommeerde trance muziekbrand met...

REAGEREN

REAGEREN?
Het is mogelijk op dit nieuws te reageren.
Je moet wel even inloggen met je Agendainfo account.
Nog geen Agendainfo account?
Hier kan je een Agendainfo account aanmaken.