Pinksteren 2023: overzicht van beste festivals tijdens het Pinksterweekend

Sfeer festival - https://unsplash.com/photos/aWXVxy8BSzc
Pinksteren 2023: overzicht van beste festivals tijdens het Pinksterweekend
Door kimvanderzon op 23 mei 2023 - 16:14 1 Het Pinksterweekend komt eraan, en dat betekent dat onze festivalagenda weer ramvol staat voor het komende extra-lange weekend. Tijdens Pinksteren worden er door heel het land festivals georganiseerd. Wij van Festivalinfo zetten zoals gewoonlijk een aantal van de beste festivals voor je op een rijtje. Pinksteren valt dit jaar op zondag 28 en maandag 29 mei en met de zaterdag (en soms de vrijdag) erbij, is er meer dan genoeg tijd voor een mooi festival.

Je kan met Pinksteren dit jaar naar onder andere:

Festival Achterland
26 t/m 29 mei, Doetinchem. Gratis Entree

Voor de muziekliefhebber die graag nieuw talent leert kennen; voor de theaterliefhebber die verrast en ondergedompeld wil worden in pure en echte voorstellingen en voor de levensgenieter die ook graag eens buiten de deur eet. Vrijdag 26 mei tot en met maandag 29 mei vindt het festival weer plaats op de Bleek aan de Wijnbergseweg in Doetinchem. Net als andere jaren blijft het festival iedereen verrassen met de nieuwste muziek. Onder anderen zullen Di-rect, Them Dirty Dimes, Blanks en The Dutch Queen Tribute een optreden verzorgen.

Meer informatie: Festival Achterland

Harmony of Hardcore
27 mei, Erp. Uitverkocht, probeer ticketswap.

Het Hardcore festival heeft door de jaren heen een aantrekkingskracht gecreëerd voor zowel de "dedicated" Hardcore fan als de liefhebber met jeugd sentiment voor deze muziekstijl. Je raakt in de ban van snoeiharde beats en elke stap brengt je dichterbij ‘the ultimate Hardcore feeling’. Het evenement vertegenwoordigd de volgende muziekstijlen: Mainstream Hardcore, Oldschool, Early Rave, Terror, Industrial, Early Hardcore, French-core, Retro Classics en Dubstep. Onder anderen zullen Mental Theo, Mad Dog en The Dark Horror een show geven.

Meer informatie: Harmony of Hardcore

Freshtival
26 t/m 28 mei, Enschede (65 - 140 euro)
Het motto van Freshtival is 'Escape the ordinary'. Dat gaat zeker lukken in Recreatiepark Het Rutbeek in Enschede. Meer dan 200 artiesten staan op 13 stages. En om het feest compleet te maken is er ook een festivalcamping! Onder andere Tekashi 6ix9ine, Nicky Romero, Antoon, Bizzey, Flemming en Radical Redemption staan op het programma.

Meer informatie: Freshtival 2023

Over De Top Festival
27 en 28 mei, Lichtenvoorde. Tickets: €25 t/m €40

Over De Top is een jaarlijks terugkerend tweedaags festival in Lichtenvoorde (Achterhoek). Tijdens het Pinksterweekend wordt het Swite Terrein omgebouwd tot een oase vol feest, theater, ontspanning en veel meer. Zo’n 6.000 mensen stuiven ieder jaar naar Over De Top om even de waan van de dag te vergeten en over te gaan tot maar één ding: ultiem genieten! Onder anderen zullen Solomon, Antwerp Gispy Ska Orkestra, Magnetic Spacemen en The Covids een show verzorgen.

Meer informatie: Over De Top Festival

7th Sunday Festival
28 mei, Erp. Tickets: €63,75 t/m €104,75

7th Sunday Festival is hét allround music festival van Nederland en wordt elk jaar op Pinksterzondag op festivalterrein De Roost in Erp, door Par-T geproduceerd. Het is ieder jaar stijf uitverkocht met 45.000 bezoekers die kunnen genieten van 16 verschillende area’s. In vrijwel alle genres van elektronische muziek, staan meer dan 120 artiesten geprogrammeerd. Onder anderen zullen Kraantje Pappie, Nicky Romero, Maan, Flemming en Chuckie een optreden geven.

Meer informatie: 7th Sunday Festival

Flinke Pink Festival
26 t/m 29 mei, Leek. Uitverkocht

Vier daags festival tijdens het Pinksterweekend bij een uniek openlucht podium op het Landgoed Nienoord in Leek. Van jongeren die van een breed scala aan dancemuziek houden (vrijdag-, zaterdag- en zondagavond) tot gezinnen met kinderen die komen voor de live bands op de gratis maandagmiddag, aan iedereen wordt gedacht. Onder anderen zullen Yung Felix, Freddy Moreira, Johnny 500 en Outsiders een show geven.

Meer informatie: Flinke Pink Festival

Sniester Festival
26 en 27 mei, Den Haag. Passe-partout: 43 euro

Op 26 en 27 mei staat de Haagse binnenstad in het teken van alles dat rockt en rammelt! Sniester daagt bezoekers uit tot een muzikale rollercoaster. Op 10 podia in het holst van het Haagse Popdistrict treden een slordige 80 acts op. Dit jaar op het affiche onder andere Crows, Bob uit Zuid, Black Honey, The Haunted Youth, SONS en Mood Bored. Op zaterdag 27 mei hoef je niet eens een ticket te hebben om flink wat muziek mee te krijgen. Een groot gedeelte van de line-up is dan gratis te bezoeken.

Meer informatie: Sniester 2023

Ribs & Blues
27 t/m 29 mei, Raalte. Tickets 10 - 25 euro

Elk jaar tijdens Pinksteren op het festivalterrein in Raalte. Blues, bluesrock en Americana van de beste bands uit binnen- en buitenland. Dit jaar wordt er voor het eerst (een beetje) entree gevraagd, maar als je kijkt wat je daar voor terugkrijgt dan is het een no-brainer. Op het affiche onder andere Ilse deLange, The Analogues, Grollo, Walter Trout, Blackbird en Julian Sas.

Meer informatie: Ribs & Blues 2023

Spring Festival
26 t/m 29 mei, Maastricht. Tickets: €44,50 t/m €77

Tijdens de Pinksterdagen (Pinksterweekend) 2023 van Vrijdag t/m Maandag, 26, 27, 28 en 29 mei zal in samenwerking met de MuziekGieterij alles in het teken staan van Spring 2023 Jo Koopman’s 70th Anniversary Spring Multi Fest. Een vierdaags muziek feest met een keur aan bands. Blues, BluesRock, Country, Americana , Puur Oranje, Rap, HipHop en Reggae. Onder anderen zullen Waylon, Broederliefde, Og3ne, Rootsiders en Harlem Lake een show geven.

Meer informatie: Spring Festival


In onze festivalagenda vind je alle festivals die er tijdens Pinksteren op het programma staan. Waarschuwing: het is veel! We wensen iedereen veel festivalplezier, mooi weer en mooi Pinksterweekend!

Wekelijks het belangrijkste festivalnieuws in je mailbox?
Schrijf je in op onze nieuwsbriefThe Slow Show

THE SLOW SHOW MET ORKEST EN KOOR OP NIEUW FESTIVAL...Op 21, 22 en 23 september 2023 vindt de eerste editie van MORGEN plaats op...

le guess who

LE GUESS WHO? KONDIGT GASTCURATOREN EN EERSTE 84... Het festival Le Guess Who? keert van donderdag 9 tot zondag 12 november terug...

REAGEREN

REAGEREN?
Het is mogelijk op dit nieuws te reageren.
Je moet wel even inloggen met je Agendainfo account.
Nog geen Agendainfo account?
Hier kan je een Agendainfo account aanmaken.