RECENSIE: The Mighty Roars - Swine and Cockerel

The Mighty Roars- Swine and Cockerel
2007-04-10 Zet een ruige trucker, een liftende blondine en een boeienkoning in een Berlijnse kelder bij elkaar en je denkt het rariteitenkabinet compleet te hebben. Dat heb je het mooi mis, want The Mighty Roars hebben wel wat meer dan het gebruikelijke rock 'n roll-leed voor de kiezen gekregen.

Deze experts van de keerzijde van het leven weten waar ze over praten, want een fikkende slaapkamer of een paar verbrande benen zijn vast onderdeel van het leven van een Mighty Roar. Tel daarbij het leven op de rand van de New Yorkse samenleving op en je hebt een aardig getekend beeld van dit vuige punktrio.

Opgeven komt gelukkig niet voor in de vocabulaire van Lara en de haren, want het opnemen van hun eerste plaat ging ook niet zonder slag of stoot. Het cliché verhaal van een beginnende artiest bleef dit trio helaas niet gespaard, maar hoop gloorde aan de horizon toen de band een keertje niet genept werd. Ze kregen een echte platendeal op zak en namen in krap zes dagen tijd hun debuut Swine and Cockerel live in Wales op.

Dat The Mighty Roars nooit en te nimmer opgeven hoor je direct terug op Swine and Cockerel. De aanstekelijke punkrock van de single 'Sellotape' die uit je speler komt rollen opent de plaat meteen goed. De tracklist van Swine and Cockerel bevat invloeden van Joan Jett en The Young Knives, waarbij een eeuwige B52-vrolijkheid niet mag ontbreken. Zo is de song 'Funky Machine' een typisch meezing/rock/springnummer en doet het nummer 'Wish Everything' met een Yeah Yeah Yeah's sound je denken aan een literair hoogstandje in chickrock-stijl.

Swine and Cockerel mag dan niet bijster origineel zijn, maar de songs zijn prima uitgedacht en onderscheidend genoeg voor een duidelijke karakterontwikkeling van The Mighty Roars. De levensgeschiedenis van Lara en Martin lijkt al aardig op een hitlegende. Nou die plaat nog.
Recensent:Roxana König Artiest:The Mighty Roars Label:1265 Productions Inc.
Emotional Elvis - Sounds like music

Emotional Elvis - Sounds like Music Emotional Elvis is een band uit Eindhoven, die met Sounds Like Music hun...

Type O Negative - Dead Again

Type O Negative - Dead Again Type O-negatief, slechts één op de dertien mensen heeft dit door hun aderen...

ZOEKEN IN CD-RECENSIES

 

OF SELECTEER OP GENRE, ARTIEST, LABEL, RECENSENT