RECENSIE: Ambiossis - Snapcase

Ambiossis-Snapcase
2005-12-21 In april dit jaar won de crossover band Ambiossis de MakeMoreMusic finale, de hoofdprijs was het uitbrengen van een volledig studio album. Drie keer raden wat er een half jaar later op mijn deurmat viel. Na het recenseren van een voorproefje op deze uitgaven keek ik al een lange tijd uit naar dit schijfje. Dit debuutalbum draagt de titel Snapcase en bevat 50 minuten crossover metal zoals we dat gewend waren in de scene een aantal jaar geleden.

Na een niet-passend intro (jungle geluiden) loopt de cd meteen door in het nummer Delerious. Deze begint meteen hard met gruntende vocalen. In dit nummer hoor je ook meteen de variatie in de zang, naast het grunten kan zanger Clint ook goed overweg met cleane vocalen en dit het liefst door elkaar. Gooi er wat snelle drum en gitaren in en je hebt het concept voor een Ambiossis album.

Hoewel de band goed te herkennen is aan hun eigen geluid is zit er variatie genoeg in de nummers. Ook is de band niet bang om iets nieuws uit te proberen. Bij het nummer Three Leaved Clover wordt het viertal versterkt door DJ Stubby (ex-Sesame Stress) wat de band met deze toevoeging de band een nog meer oud-Incubus vergelijking geeft dan dat ze al hadden.

De band staat open voor nog meer samenwerkingen. Zo is er in de akoestische ghosttrack Inner Secrets tevens de zanger Yoav Zouker (Cancelled) te horen. Een rustig nummer als dit is een mooie manier om de cd af te sluiten, jammer dat hij geen eigen tracknummer heeft maar vast geplakt zit achter nummer 12.

Vaak begint een band met een knallende debuutrelease en laat het daarna een beetje afweten. Hopelijk weet Ambiossis hun sound anno 2005 vast te houden en komen er meer van zulke heerlijke albums in de toekomst.
Recensent:Marcel Kamphuis Artiest:Ambiossis Label:1265 Productions Inc.
believeisadoubt-cantwaitfor

Believeisadoubt - Can’t Wait For The MomentNadat ik de recensie van Can’t Wait For The Moment las in muziekblad FRET...

NeedForSpeed100x100

Playstation 2 - Need For Speed: Most Wanted Ik wacht inmiddels drie maanden op een accept giro van onze oosterburen die...

ZOEKEN IN CD-RECENSIES

 

OF SELECTEER OP GENRE, ARTIEST, LABEL, RECENSENT