RECENSIE: Ambiossis - Ambiossis

ambiossis-demo
2005-08-02 Na Ambiossis vorig jaar voor het eerst live gezien te hebben was me één ding duidelijk: Dit wil ik op cd hebben om thuis te luisteren. Na iemand uit de band aan te spreken bleek het dat ze de demo niet meer wilden verspreiden omdat ze deze niet meer goed genoeg vonden. Nu een jaar later, veel awards erbij en heel wat meer live ervaring brengt Ambiossis een promo uit voor de radiostations en pers. Deze is een voorproefje op de aankomende cd/ep die later dit jaar over de toonbanken moet gaan.

Op de promo staan de nummers Metaphor en Remove the Dirt. Wanneer je het schijfje in de computer stopt kun je ook een filmpje kijken die gedeeltelijk het verhaal achter de schermen vertelt van het opnemen van de promo, maar deze bevat ook beelden van optredens.

Als je kijkt naar wat de band al heeft bereikt is het meest bijzondere nog de tijdsduur waarin dit zich afspeelt. De band bestaat pas twee jaar en speelt oud en nieuw werk bij hun optredens. Een vrij nieuw nummer is Metaphor en opent deze promo. Deze begint met (erg) snelle drums gevolgd door de eerste rappende woorden van zanger Clint. Rap met drum en harde gitaren zou het de band snel in het rap-core hokje doen plaatsen. Dat het onterecht is om Ambiossis in welk hokje dan ook te stoppen merk je al op de helft van dit nummer. De rap verandert in harde schelle grunts en eindigt het nummer in Ambiossis-style!

Een nummer wat wel wat langer terug gaat is Remove the Dirt. Wat misschien meteen ‘de andere kant’ van de band laat zien. De gevoelig kant. Echter. Dit lijkt zo totdat ook deze na de helft omtovert tot een hard nummer. Wat misschien jammer is. Hoewel dit geen rare overgang is van het rustige gedeelte naar het hardere. En het ook net zo makkelijk weer teruggaat in een rustige ballad sfeer.

Op de basis van twee nummers is het misschien moeilijk een mening te vormen maar na de band al een paar keer live aan het werk gezien te hebben weet ik het zeker: Hou Ambiossis in de gaten! De band heeft Almere en omgeving al weten te overtuigen en zijn dankzij airplay bij KinkFM ook bekend in de underground van de rest van Nederland. Dit zal allemaal gaan groeien nadat deze promo bij de juiste mensen terechtkomt. En ik gun het ze.
Recensent:Marcel Kamphuis Artiest:Ambiossis Label:Eigen Beheer
simpleplan-stillnotgettinga

Simple Plan - Still Not Getting Any...In thuisbasis Canada hebben de vijf mannen van Simple Plan al meer dan de...

2ndplacedriver-1

2nd Place Driver - One Begin 2003 besloot Bart Dietvorst, toen nog gitarist in Wealthy Beggar, zich...

ZOEKEN IN CD-RECENSIES

 

OF SELECTEER OP GENRE, ARTIEST, LABEL, RECENSENT