RECENSIE: Boris McCutcheon - I`m Here Let Me In

Boris
2017-10-23 Boris McCutcheon is in Europa een relatief onbekende singer-songwriter uit Massachusetts, USA die met I’m Here, Let Me In toch alweer zijn achtste plaat aflevert. Zijn albumdebuut maakte hij in 2001 met Mother Ditch en het podium heeft hij inmiddels al gedeeld met Americana-grootheden als Ryan Adams, The Gourds en Calexico.

Na de nodige omzwervingen (Vermont, California, Boston) woont en werkt hij momenteel vanuit zijn farm in de bergen van New Mexico. En tussen het opvoeden van zijn kinderen en het verzorgen van zijn fruitbomen door heeft hij gelukkig nog wat tijd over voor het schrijven en opnemen van songs. Want I’m Here, Let Me In is de moeite van het beluisteren waard. De plaat is opgenomen met een keur aan bevriende muzikanten en onder leiding van muzikant/producer Steve Mayone (Brooklyn, NY).

McCutcheon wilde een vocal-album maken waarbij de nadruk ligt op zijn aangename, zowel rauwe als breekbare zangstem. Dat wordt meteen waargemaakt op opener ‘I Blew It’ (”I blew it, but I’m moving on”). De hoofdrol is weggelegd voor de melancholieke stem en tekst van McCutcheon. De begeleiding bestaat uit een eenvoudige drum-shuffle, sfeervol gitaarwerk, een hemels koortje en een gortdroge baslijn. Een voltreffer. Het verstilde, met orgel verfraaide ‘Poor Tired Hands’ mag er ook zijn.

In het rockende ‘Magpies’ steelt de pedalsteel van producer Steve Mayone de show. Het smaakvolle ‘Piece Of Mama’ is een ode aan (moeder) de vrouw: ”Everybody wants a slice of mama’s apple pie, but I’m having it this time”.

‘Lazy With You’ is een minder geslaagde ragtime die lijkt te zijn geplukt van Rain Dogs maar dan zonder de potten en pannen en het kenmerkende gegrom van Tom Waits. In ‘Godzilla vs King Kong’ geeft McCutcheon zijn Hank Williams-invloeden de vrije loop.

De plaat sluit af met ‘Cherry Lane’ waarin de Salt Licks (Brett Davis, Susan Holmes, Kevin Zoernig, Paul Groetzinger en producer Steve Mayone) haar visitekaartje afgeeft. Er kan niets anders worden geconcludeerd dan dat Boris McCutcheon met I’m Here, Let Me In een prima Americana-plaat heeft afgeleverd.
Recensent:Bart Slaats Artiest:Boris McCutcheon Label:Lucky Dice Music
Sweet Bourbon

Sweet Bourbon - Night Turned Into Day ”A new blues sound” , dit is hoe de heren en dames van Sweet Bourbon hun...

Dead Cross

Dead Cross - Dead Cross Dead Cross is het debuut van de gelijknamige band. Hoewel dit een...

ZOEKEN IN CD-RECENSIES

 

OF SELECTEER OP GENRE, ARTIEST, LABEL, RECENSENT