RECENSIE: Sweet Bourbon - Night Turned Into Day

Sweet Bourbon
2017-11-15 ”A new blues sound”, dit is hoe de heren en dames van Sweet Bourbon hun muziek omschrijven. Een groot statement om waar te maken, dus laten we kijken of dit ook echt waar is.

Sweet Bourbon is een Nederlandse formatie die nu hun tweede album hebben uitgebracht onder de naam Night Turned into Day. Dit is het eerste werk met enkel eigen muziek. De band heeft een enorme bezetting van vijf muzikanten maar om het geheel ”wat smeuïger te maken” voegden ze daar nog drie achtergrondzangeressen bij met de bijnaam de Bourbonnettes.

De plaat begint veelbelovend met ‘2nd Wallstreet’. Het heeft een heerlijk gitaardeuntje en aanwezige toetsen met de klanken van een orgel. Een veelbelovend begin.
Een andere track met een verslavend ritme is ‘I Don’t Care’. Het heeft een Amerikaans tintje en zou niet misstaan in het oude Westen. De piano is in deze track ruimschoots aanwezig door de typische gitaarsolo te vervangen door een pianosolo.
De plaat heeft verder een goede afwisseling van uptempo en langzamere nummers. Op die manier blijft de plaat interessant om naar te luisteren en houden de heren en dames de aandacht van de luisteraar vast. Een van die rustige breaks is ‘Swan’. Ook hier zijn de toetsen aanwezig in de vorm van een sterk orgelgeluid. Dit in combinatie met een simpel gitaarloopje maakt dit een goede pauze in het geheel.

Of Sweet Bourbon een nieuw bluesgeluid hebben uitgevonden valt te betwijfelen. Night Turned into Day is een goede plaat maar een geheel nieuwe soundkan ondergetekende echter niet ontdekken. De uitdaging is dan natuurlijk voor de heren om wel een compleet nieuw geluid te maken en het ongelijk te weerleggen. Al met al een goede plaat die zeker de oren streelt. De dames en heren van Sweet Bourbon hebben een knap staaltje eigen werk uitgebracht en als dit pas het begin is dan kan het hopelijk alleen maar beter worden.
Recensent:Ilse Croese Artiest:Sweet Bourbon Label:Eigen Beheer
Cover Clockwork - Unbreakable

Clockwork - Unbreakable Clockwork is een Nederlandse progrockband die al in 2010 haat debuutplaat...

Cover Boris McCutcheon - I`m Here Let Me In

Boris McCutcheon - I`m Here Let Me In Boris McCutcheon is in Europa een relatief onbekende singer-songwriter uit...

ZOEKEN IN CD-RECENSIES

 

OF SELECTEER OP GENRE, ARTIEST, LABEL, RECENSENT