RECENSIE: Band Of Rascals - Tempest

BOR
2018-12-10 Na de zelfbenoemde debuut-EP in 2014 is Band Of Rascals terug met een nieuwe plaat. Teleurstellend is wel dat Tempest maar zeven nummers bevat en dus in wijze een EP is. Deze teleurstelling maakt echter plaats voor verrassing bij het beluisteren van het album.

Wat komen de heren binnen met een knal. ‘Holler’ heeft de luisteraar vanaf de eerste seconde in zijn greep en na een minuut weet je zeker: ik word niet meer losgelaten. De basis van deze track is rock en die wordt naarmate het album vordert afgebouwd op opgebouwd. Zo is ‘Seas Coming Down’ ook een track waar goed wordt uitgepakt. Scherpe gitaren en goede drumpartijen maken het dat de luisteraar niet anders kan dan meebewegen op de muziek.

Een welkome rust wordt gevonden in ‘Attitude’. De basis is nog steeds hetzelfde alleen waar in eerdere nummer de gitaar scherp was, is die in dit nummer zacht en helder. Net als ‘Attitude’ is ‘Reaction’ een plaat waarin zoveel mogelijk gestript is. De klanken zijn helder en de focus ligt op het overbrengen van het liedje.

En dan als klap op vuurpijl gooien de heren alles overboord met ‘Control’. Een snoeiharde rockplaat waarin, ironisch genoeg, juist geen controle is. Er wordt geramd, de longen uit het lijf gezongen en alles gegeven. De climax is groot.

Band Of Rascals omschrijven hun plaat zelf als een donderstorm en daar hebben ze meer dan gelijk in. In die 23 minuten dat de plaat duurt hebben deze mannen wel laten horen dat ook een EP indruk maakt en net zo goed kan zijn als een volledig album.
Recensent:Ilse Croese Artiest:Band Of Rascals Label:Black Pike Favorites
Cover Rue Royale - In Parallel

Rue Royale - In ParallelMet een zacht gitaarspel opent het vierde album van het Britse Duo Rue...

Lowda

Mo Lowda & The Humble - Creatures Het Amerikaanse trio Mo Lowda And The Humble misstaat niet op het merendeel...

ZOEKEN IN CD-RECENSIES

 

OF SELECTEER OP GENRE, ARTIEST, LABEL, RECENSENT