RECENSIE: Mo Lowda & The Humble - Creatures

Lowda
2018-12-21 Het Amerikaanse trio Mo Lowda And The Humble misstaat niet op het merendeel van de Europese festivals. En met Creatures bevestigen ze dat des te meer.

Opener ‘Creature I’ is een duistere track vol met donkere gitaarakkoorden. Het zet de toon van de rest van het album, maar is voor sommige tracks misleidend. Met ‘Card Shark’ gaat de band door op dit duistere thema. Een dreigende bas voert de boventoon van het nummer. Halverwege het album zit het nummer ‘Shells’. De band kan worden vergeleken met Kings Of Leon en dit nummer is daar het bewijsstuk voor. Verrassend is dat het nummer is gemaakt na de San Bernadino schietpartij en het wanbeleid van Amerika, maar het een opzwepender karakter heeft dan de meeste tracks.

Creatures heeft een goede festivalvibe. Met nummer zoals ‘Why’d It Take So Long’ passen ze zo op festivals als Pinkpop of Lowlands. Het is laidback met een goede riff en een aanstekelijke toon.
Een totaal ander straatje is ‘Creature II’. Piano- en basloopjes vormen hier de boventoon en voelen onheilspellend.

Afsluiter is ‘New Tide’. Een rauwe maar relaxte track, die zorgt voor een fijn einde aan de plaat. Het is een groovende alternatieve rocksound met een klassieke opbouw van gitaar, drum, bas en zang. Heel anders dan de rest van het album.

Creatures is een moeilijk te plaatsen album. Het gaat van alternatieve rock naar duister, naar opzwepend, maar voelt wel als één geheel. Deze plaat zal het goed doen op festivals en de heren zijn op de goede weg om dit voor elkaar te krijgen. In 2018 stonden ze al op meer dan tien festivals in Amerika. Het is dus tijd om daar Europese festivals aan toe te voegen in 2019. Want passen op zo’n festival doen ze zeker.
Recensent:Ilse Croese Artiest:Mo Lowda & The Humble Label:Black Pike Favorites
BOR

Band Of Rascals - TempestNa de zelfbenoemde debuut-EP in 2014 is Band Of Rascals terug met een...

Cover Hell City - Flesh & Bones

Hell City - Flesh & Bones Hell City is alweer de volgende band die duidelijk maakt dat België...

ZOEKEN IN CD-RECENSIES

 

OF SELECTEER OP GENRE, ARTIEST, LABEL, RECENSENT