RECENSIE: Clockwork - Unbreakable

Clockwork
2017-10-21 Clockwork is een Nederlandse progrockband die al in 2010 haat debuutplaat Dawn uitbracht. Daarna werd het flink stil rond Clockwork omdat de band haar zanger kwijtraakte. Inmiddels zijn we zeven jaar verder en heeft de band nog steeds geen vaste zanger gevonden, maar desondanks heeft het viertal wel een EP opgenomen. Voor de zang hebben ze een gastzanger gevraagd en dat is Jan Willem Ketelaers geworden die redelijk bekend is van de tribute bands A Touch Of Toto en vooral The Classic Rockshow. Of Ketelaers vast in de band komt is maar de vraag omdat hij het waarschijnlijk druk genoeg heeft met zijn eigen projecten, dus de zoektocht duurt voort. Maar op deze EP met de titel Unbreakable doen we het met de warme, maar wat onopvallende stem van Ketelaers, die overigens wel goed past bij Clockwork.

De muziek van Clockwork brengt precies wat je mag verwachten; netjes binnen de lijntjes kleurende progrock. Sfeer en kundige instrumentbeheersing zijn de toverwoorden binnen de muziek van Clockwork. De vier songs zijn mooi uitgevoerd, klinken goed (misschien iets te dof), maar zetten je ook niet echt op het puntje van je stoel. De muziek doet hier en daar wat denken aan Knight Area, maar mist een beetje de deskundigheid in het creëren van topcomposities die juist die band zo goed maakt. De gedoseerde pittigheid in de nieuwe versie van de lange afsluiter ‘Daughter Earth’, dat de band al lang geleden schreef, maakt het dan wel weer goed.

Het instrumentale ‘Test Of Time’ laat horen dat de mannen iets kunnen met de instrumenten, maar echt blijven hangen doet dit stuk niet. Opener ‘Unbreakable’ is een progrocksong volgens het boekje en het rustige ‘Subject Of Change’ is samen met de afsluiter het beste werk op Unbreakable dat voor progrockliefhebbers voor voldoende vermaak zal zorgen. Nu maar hopen dat de band een vaste zanger weet te vinden zodat Clockwork eens echt van de grond komt.
Recensent:Jan Didden Artiest:Clockwork Label:RVP Records
Cover Stephan Meidell - Metrics

Stephan Meidell - MetricsBijna veertig minuten ambient gefröbel op je koptelefoon en dan maar hopen...

Sweet Bourbon

Sweet Bourbon - Night Turned Into Day ”A new blues sound” , dit is hoe de heren en dames van Sweet Bourbon hun...

ZOEKEN IN CD-RECENSIES

 

OF SELECTEER OP GENRE, ARTIEST, LABEL, RECENSENT