RECENSIE: Rough Rockers - Smoke & Mirrors

Rough
2019-08-08 Allemachtig , is er dan geen betere bandnaam te verzinnen dan Rough Rockers? Je zou er bijna Spinal Tap visioenen van gaan krijgen. Overigens timmert de Zweedse band al weer een tijdje aan de weg; zeven jaar om precies te zijn. Ooit begon de band als tweemansproject van zanger/ bassist Peter Ljungberg en gitarist Magnus Hallstrom, maar is inmiddels, door toevoeging van de Australische gitarist Joe Matera en drummer Roger Eriksson, uitgegroeid naar een kwartet.

Smoke & Mirrors is inmiddels de vierde EP van de ruige rockers. De band vist in de vijver van jaren zeventig en tachtig rock/ hardrock. De productie is handen van Tomas Skogsberg die we kennen van zijn werk voor Hellacopters, Entombed en Backyard Babies. Wanneer we die namen in gedachten nemen is het onbegrijpelijk dat de Skogsberg ditmaal met zo een dunne productie op de proppen komt. Zeker, het ligt daardoor heel dicht bij het vintage geluid dat de band waarschijnlijk in gedachten heeft, maar iets meer spetteren was wel prettig geweest. Daarbij zijn de songs ook niet om over naar huis te schrijven. Opener ‘No More Heroes’ wordt soms flink aanstellerig en vals gezongen en breekt verder geen potten en de clichés worden in ‘Murder At Midnight’ aan elkaar geregen.“I’m In For The Kill” krijgen we te horen. Tja…..

De EP sluit af met twee versies van ‘Rebel At Heart’ dat eerst in de elektrische versie langskomt en vervolgens akoestisch nog eens dunnetjes wordt overgedaan. Het grote manco aan deze tracks is dat ze gezongen worden door gitarist Joe Matera, en zingen blijkt, zacht gezegd, niet zijn sterkste kant te zijn. Een positieve uitzondering op dit schijfje is het poprock titelnummer dat in al zijn eenvoud best lekker klinkt. Voor het overige geloven we het wel met deze ruige gasten.
Recensent:Jan Didden Artiest:Rough Rockers Label:RVP Records
Cover Hamish Anderson - Out Of My Head

Hamish Anderson - Out Of My Head Hamish Anderson is een Australische jongeman die omwille van zijn muzikale...

Cover Hans Frederik Jacobsen - Ore

Hans Frederik Jacobsen - Ore Hans Fredrik Jacobsen is een Noorse multi-instrumentalist, die vooral...

ZOEKEN IN CD-RECENSIES

 

OF SELECTEER OP GENRE, ARTIEST, LABEL, RECENSENT