RECENSIE: Richard van Bergen & Rootbag - Walk On In

Richard van Bergen
recensie cijfer 2017-12-21 Richard Van Bergen is in Nederland een veelgevraagd bluesmuzikant. Zijn gitaarspel viel en valt onder andere te horen bij JW Roy, T-99 en Qeaux Qeaux Joans. Onder de noemer Richard van Bergen & Rootbag verscheen in 2014 zijn debuutalbum. Een goed ontvangen Bluesplaat die door Arrow Classic Rock werd uitgeroepen tot beste Blues plaat van het jaar. Met Walk On In ligt er nu een opvolger.

Op Walk On InWalk On In een geslaagde plaat maakt. De kracht zit in de opbouw van de liedjes.

De nummers op dit album kennen allemaal een goed arrangement. Dit maakt dat de plaat als geheel makkelijk weg luistert. Bijvoorbeeld tijdens het deltablues nummer ‘Love My Baby’. De drums gaan sneller dan gebruikelijk bij de deltablues waardoor het nummer iets dansbaars krijgt. Van Bergen zingt alsof het een popnummer is, maar zet je vervolgens weer op het Bluesspoor met een aangename mondharmonicasolo.

Zo weten de heren van Rootbag je op elk nummer wel te verrassen. Dat is het geval bij de Texas swing van ‘Snap!’ en bij de rockabilly van ‘Walk On In’. Het laatste nummer had zo van The Paladins kunnen zijn. Walk On In is daarmee een voortreffelijk visitekaartje voor Richard Van Bergen. De muzikanten laten op een goede wijze de blues samenkomen met andere Roots stijlen. Dit maakt dat Walk On In geen bluesplaat meer is, maar vooral een staalkaart van het beste wat de Amerikaanse muziekgeschiedenis te bieden heeft.
Recensent:Karst Jaarsma Artiest:Richard van Bergen & Rootbag Label:Sonic Rendezvous
Cover Night - Raft Of The World

Night - Raft Of The WorldAllereerst de complimenten voor het artwork van Raft Of The World . Bij zo...

EAT

Erlend Apneseth Trio - Ara Met het uitermate boeiende album Nattsongar wist Erlend Apneseth het...

ZOEKEN IN CD-RECENSIES

 

OF SELECTEER OP GENRE, ARTIEST, LABEL, RECENSENT