RECENSIE: Masters Of Disguise - Alpha/ Omega

MOD
2018-02-17 Onlangs verscheen het derde album van het Duitse Masters Of Disguise en het is aan ondergetekende om wat zinnigs te vertellen over Alpha / Omega. De schrijver van de persinfo is het in ieder geval gelukt om een uitvoerig verhaal neer te pennen over de geschiedenis van de band en hoe goed de band is. Die geschiedenis is in vorige recensies van de band al uitvoerig beschreven, dus houden we het er op dat de, ooit als Savage Grace tribute band begonnen, band een soort van reïncarnatie is van het legendarische Amerikaanse metalgezelschap Savage Grace. Hierin was zanger Christian Logue de verbindende factor, maar omdat de beste man in geen velden of wegen meer te bekennen is, is sinds het ontstaan van Masters Of Disguise Alexx Stahl de frontman.

De band speelt natuurlijk powermetal die gebaseerd is op het geluid van Savage Grace. In de hoogtijdagen van die band noemden we dat overigens nog gewoon speedmetal. Elf, vaak druistige, songs sieren het album en kennen een vrij hoog tempo, met af en toe een afwisseling naar wat langzamer werk. Volgens het boekje, zeg maar. De zang van Alex Stahl is verdienstelijk al valt zijn Duitse accent of aanstellerige voordracht in de langzamere stukken, zoals in ‘Shadows Of Death’ niet altijd mee. Gelukkig worden we daar niet al teveel mee lastig gevallen en zijn de heftigere stukken best te pruimen al wordt soms nadrukkelijk leentjebuur gespeeld bij bijvoorbeeld Metallica (‘Demons From The Past’) of Metal Church (‘Blackwitch’), maar het klinkt zeker verdienstelijk. De snelste nummers zijn typisch van Duitse Snit, gelukkig zonder de bekende ‘cheesy’ vrolijkheid. Van deze songs is vooral het titelnummer een eersteklas oorwurm en het vermelden waard.

Alpha / Omega is voor liefhebbers van oldchool speedmetal een niet te versmaden hapje. We hebben het allemaal al eens gehoord, en vaak ook beter, maar de muzikale kwaliteiten van de band zijn adequaat genoeg om te spreken van een geslaagde, maar niet al te opzienbarende plaat.
Recensent:Jan Didden Artiest:Masters Of Disguise Label:Limb Music
Cover The Sad Flowers - The Sad Flowers

The Sad Flowers - The Sad FlowersDit is nou zo jammer, zo ontzettend jammer. Mogen we spreken van een gemiste...

Cover The Royal Engineers - Rock 'N Roll Will Never Let You Down

The Royal Engineers - Rock 'N Roll Will Never Let You Down The Royal Engineers willen het popgenre weer zuiveren. Ze hebben genoeg van...

ZOEKEN IN CD-RECENSIES

 

OF SELECTEER OP GENRE, ARTIEST, LABEL, RECENSENT