RECENSIE: Homer - Swan Songs for Broken Voices

Homer - Swan Songs
2007-04-29 Tien jaar na het oprichten van de band komt Homer met hun derde album op de proppen. Hoewel dit side project met leden van o.a. Billy Liar en PN aanvankelijk de punkrock richting uitging, gaat deze term niet meer op voor deze plaat. De mooi vormgegeven hoes dekt namelijk een meer andere lading. Noem het hardcore, emocore, screamo, het zal mij een worst zijn, feit is dat deze plaat een stuk harder blaast dan de voorgaande.

Hoewel zanger Johan Quinten over een respectabele zangstem beschikt, is het vooral zijn brutere schreeuwstem die tot de verbeelding spreekt. Deze veelzijdigheid, in combinatie met de afwisselende nummers die een kleine 2 tot een dikke 6 minuten beslaan, zorgt voor een plaat die niet snel verveelt. Eigenlijk valt er vrij weinig op aan te merken. De productie is piekfijn in orde, en de plaat is gemastered door Alan Douches (Black Dahlia, Murder en Thrice), waardoor er naast de sterke songstructuren ook naar goed geluid kan worden geluisterd. Van het kneiterharde ‘Your Disapproval is my Disgust’, tot het catchy ‘An Endless Trace’, liefhebbers hardcore en aanverwanten komen bij Swan Songs for Broken Voices ruimschoots aan hun trekken.
Recensent:Danny van den Brink Artiest:Homer Label:Funtime Records
Metal Church - Dynamo

Metal Church - Classic Concerts: Dynamo 1991Het is 1991, de band Metal Church is op tour rond hun album The Human...

Campus - Inside the mind

Campus - Inside the Mind of a Serial Killer De combinatie van de bandnaam en de titel van dit album lijkt op dit moment...

ZOEKEN IN CD-RECENSIES

 

OF SELECTEER OP GENRE, ARTIEST, LABEL, RECENSENT