RECENSIE: Homer - Wasteland Reflections

Homer – Wasteland Reflections
2009-07-14 Een aantal dagen geleden was al de review van de nieuwste PN release te lezen. De kern van die formatie, de broeders Quinten, vormen tevens het hart van Homer. De band bestaat al ruim tien jaar en staat garant voor melodische punkrock met zo af en toe een vette metalcore break. Wasteland Reflections de vierde full length en beukt stevig door.

‘Here’s The Action!!!’ en niet is minder waar. Het eerste nummer blaast gelijk de speakers door de kamer. Panische gitaarriffs en zanglijnen zetten de toon. De tracks die volgen hebben meer een punkrock inslag. ‘Long Gone Dreams’ is lekker melodieus en de cleane zang van Johan Quinten klinkt erg goed. Zijn grunts in het refrein overigens ook. Lekker uptempo, erg gave track. Dit geldt ook voor ‘Tear It Down’ en ‘Which Fight Is Justified?’, die meer een hardcore sound hebben.

Dan is er een break met ‘You’ll Do It Right, I Guess’. Dat in ieder geval de eerste twee minuten een erg rustige track is. De laatste twee minuten zit de vaart er al weer flink in. Bij de volgende twee nummers ben ik even bang dat deze plaat hetzelfde euvel heeft als het laatste PN album. Na een knallend eerste deel van de plaat, kakt het hele zooitje in.

Gelukkig is dit echter niet het geval en ramt de band er in de laatste twee tracks nog even goed op los. ‘Rights’ and Wrong’s’ is echt een kneiter hard nummer. De perfecte mix tussen melodische punk, hardcore en mosh. De afsluiter ‘All That Counts’ is een beetje de samenvatting van de plaat. Een prima laatste track.

De nieuwste Homer plaat is bijna net zo cool als die gele rakker uit die serie. Zeker de moeite waard dus!


Eerdere recensies van Homer:
- 31-05-2005: The Punkrock Verses;
- 29-04-2007: Swan Songs for Broken Voices.
Recensent:Rogier Bennink Artiest:Homer Label:Funtime Records
PN – From What Rivers Have To Offer

PN - From What Rivers Have To OfferBelgië heeft al jaren een heel behoorlijk aanbod van bands in de hardere...

Dejafuse - Dejafuse

DejaFuse - Dejafuse Dejafuse brengt de oude frontvrouw van gothic groep Autumn, Nienke de Jong,...

ZOEKEN IN CD-RECENSIES

 

OF SELECTEER OP GENRE, ARTIEST, LABEL, RECENSENT