RECENSIE: JAGD - Civic

JAGD
2018-05-17 In 2016 won het viertal van JAGD terecht de Amsterdamse Popprijs waar het door de jury geprezen werd voor de energieke muziek met internationale potentie. Inmiddels heeft de groep behoorlijk wat meters gemaakt op het podium zoals onlangs nog met de Popronde en ondertussen konden ze ook nog wat tijd vrij maken om een nieuwe EP op te nemen. Op Civic staan vier fonkelnieuwe nummers die goed laten horen wat JAGD in huis heeft.

En dat is heel wat, want ondanks dat er bij elkaar net iets meer dan een kwartier muziek te beluisteren is, vuurt de band behoorlijk wat muzikaal geweld op je af. De vier nummers zitten namelijk bomvol springerige punkrock die enorm aanstekelijk werken. Er wordt geopend met het titelnummer, een lekkere track met een fijne groove die in het refrein volledig ontploft. Explosiviteit en gejaagdheid zijn dan ook kwalificaties die bij je opkomen als je de band beluistert.

Toch weet het viertal te voorkomen dat alles te druk of voorspelbaar wordt, door hier en daar juist goed te doseren. Zo wordt aan ‘Elevate’ een surfgitaartje toegevoegd en kent het pakkende liedje een rustig intermezzo. Waar nodig gaat de band echter volledig los met voorop zangeres Nanne van der Linden, die soms de longen uit haar lijf schreeuwt. Dit doet ze met verve in het voortjakkerende ‘Overbored’. Tenslotte wordt nog eens alles uit de kast gehaald voor een knallend einde in ‘Awkward’.

JAGD bewijst met Civic inderdaad boordevol potentie te zitten en verdient het om gehoord te worden. Live weet de band er nog eens een schepje bovenop te doen en weten ze te overdonderen met stormachtige optredens. Als de boekers in Nederland en omstreken een beetje opletten hebben ze JAGD al met een dikke viltstift op hun lijstje staan. Deze band zal zonder meer op ieder festival een gegarandeerde hit zijn.
Recensent:Ronald Kats Artiest:JAGD Label:Eigen Beheer
Cover La Bomba - Fresh, Loud And Different

La Bomba - Fresh, Loud And DifferentRocktrio LaBomba is een mix van Nederlandse en Amerikaanse muzikanten. Met...

Cover The New Houses - Moves

The New House - Moves De lente liet even zijn spierballen zien en plotseling is iedereen weer in de...

ZOEKEN IN CD-RECENSIES

 

OF SELECTEER OP GENRE, ARTIEST, LABEL, RECENSENT