RECENSIE: The Magic Numbers - Outsiders

Magic Numbers
2019-08-09 The Magic Numbers hebben sinds 2006 een werkschema van één plaat per vier jaar te pakken. En zonder te onderschatten dat het snelle en vroege succes in de beginjaren van de band nog steeds zorgt voor een zekere cultstatus, doet deze trage cadans niet veel goeds voor de naamsbekendheid van het eens zo graag geziene viertal. De ijzersterke eerste twee albums werden in de jaren nul met open armen ontvangen door pers en publiek en The Magic Numbers was al snel een behoorlijk gearriveerde naam. Een knap staaltje tijdsgeest, blijkt achteraf. Want hoewel er op de kwaliteit van de latere albums buitengewoon weinig aan te merken is, lijkt de massa zich deze club nauwelijks nog te herinneren.

Ook in 2019 niks nieuws onder zon natuurlijk. Lekker badderen in de welbekende formule: Heerlijke zonnige sixties pop 2.0. En recht zo die gaat. Er zijn veel jaren verstreken met alle gevolgen van dien. De ogenschijnlijke Happy go lucky attitude die het viertal zo kenmerkt, heeft plaats gemaakt voor iets meer voorzichtigheid en een wat meer ervaren kijk op het leven. Het zal zijn weerslag hebben gehad op de manier van schrijven, maar cynisch wordt het gelukkig nergens. Voor nieuwste plaat Outsiders is wellicht iets meer gespiekt bij bands als Fleetwood Mac dan bij de eeuwige inspiratiebron The Mamas & The Papas. Het zorgt bij nummers als ‘Shotgun Wedding’ voor iets meer ritme en ‘rock’ dan we misschien gewend zijn van The Magic Numbers. Vrees niet voor een gekeerd tij. Het liedje is hetzelfde. Het is ongelofelijk goed, maar het is hetzelfde. Rake, soms dromerige composities. Prachtige harmonieën, fraaie frisse productie.

Outsiders is een mooie aanvulling op het oeuvre van een band die met nummers als ‘Dreamer’ en ‘Ride Against The Wind’ wederom bewijst dat het geloof in iets simpels als een goed liedje, meer dan genoeg is om eens in de zoveel jaar je bestaansrecht te claimen. En dan is er dus die cultstatus om lekker tournee te mogen. Wát een formule. Recht zo die gaat.
Recensent:Lennert Oosterling Artiest:The Magic Numbers Label:Gentlemen Recordings
Cover Capital Punishment - Roadkill

Capital Punishment - RoadkillHet debuutalbum Roadkill van Capital Punishment doet driehonderd dollar...

Cover Mitski - Be The Cowboy

Mitski - Be The Cowboy Mitski levert inmiddels al haar vijfde album af en dit is haar beste werk...

ZOEKEN IN CD-RECENSIES

 

OF SELECTEER OP GENRE, ARTIEST, LABEL, RECENSENT