RECENSIE: Sioen - A Potion

Sieon - A Potion
2007-05-29 Sioen – A potion

Welk nummer blijft er hangen nadat je een CD een paar keer hebt beluisterd? Wat zorgt ervoor dat van A Potion – het nieuwe album van Sioen – de eerste twee nummers het snelst in mijn geheugen zitten? Hier zijn natuurlijk verschillende verklaringen voor – bijvoorbeeld dat de eerste nummers van een CD zorgen voor een eerste indruk, of dat ik deze nummers het vaakst heb gehoord.

Hoe het ook zij, deze twee nummers, titelsong ‘A Potion’ en ‘What I Fail To Understand’, zijn kenmerkend voor de hele CD. Melancholische, rustige popliedjes met een hoofdrol voor de heldere pianopartijen en duidelijke, krachtige stem van Frederik Sioen. Sioen bestaat uit deze 27-jarige Belg en zijn band en A Potion is alweer hun vierde album. Een twaalftal nummers in een mooi, fris hoesje. En het is niet af met alleen de CD, de website van de band is in dezelfde stijl als het albumhoesje gegoten. Zwart-wit tekeningen met groene details, het past wel bij de muziek van Sioen. Rustige nummers, afgewisseld met iets stevigere rock en orkestrale elementen. Zo bespeelt één van de bandleden, Jeroen Baert, naast gitaar ook viool en altviool. De combinatie van iets stevigere gitaren met violen is mooi te horen in het nummer ‘I Need a Drug’, terwijl ook in het rustigere ‘No Conspiracy At All’ een opvallende, maar weer totaal andere, rol is weggelegd voor de strijkinstrumenten.

A Potion is een album vol met mooie nummers die overlopen van emotie. Behoorlijk meeslepend, geen album om te luisteren als je in een melancholische stemming bent. Of juist wel natuurlijk, om er lekker in te zwelgen. Alsof Sioen dat ook een beetje vond is het laatste nummer ‘I Play A Song For You’ een luchtig, grappig nummer, waarin Frederik Sioen zingt dat hij ook best af en toe de clown uithangt en dingen doet die god verboden heeft. Een prachtig einde van de CD met een meerstemmig “pa-pa-pa pa-da-dam” van de hele band.
Recensent:Ike Breed Artiest:Sioen Label:Universal
Groove Armada - Soundboy Rock

Groove Armada - Soundboy RockVijf albums in vijf jaar brachten ze uit. Het leverde Groove Armada tussen...

Relax - Pirates Among Puppets

Relax - Pirates Among Puppets Relax bracht in 2002 het album Live@Panama uit. Een live album, opgenomen...

ZOEKEN IN CD-RECENSIES

 

OF SELECTEER OP GENRE, ARTIEST, LABEL, RECENSENT