RECENSIE: Sherry Dyanne - Let It Glow

Dyanne
2019-05-23 Iedere artiest droomt er van om ooit eens een klassieker te schrijven die ieder daaropvolgend jaar met de kerstdagen regelmatig te beluisteren valt. Mooie bijkomstigheid is natuurlijk dat het ook nog eens kan leiden tot een aardige pensioensvoorziening. De Nederlandse Sherry Dyanne heeft zich echter een heel ander doel gesteld toen zij een paar jaar geleden de studio binnenliep om daar Let It Glow op te nemen. Ok, er moesten heel veel exemplaren verkocht worden en het album zou allereerst voor de Amerikaanse markt worden uitgebracht. De opbrengsten van haar kerstalbum zouden namelijk gebruikt worden om Feeding America, een non-profit liefdadigheidsorganisatie, de mogelijkheid te bieden om minderbedeelden te voorzien van maaltijden. Het succes bleek alle verwachtingen te overtreffen. Maar liefst vierenhalf miljoen maaltijden konden er verstrekt worden. Een prachtige kerstgedachte dus die zeker navolging verdient in Nederland en ver daarbuiten.

Naast dit prachtige initiatief verdient de zangeres eveneens alle lof voor haar vertolkingen van bekend kerstmateriaal waar zij weliswaar duidelijk een eigen stempel op heeft weten te drukken, maar waar zij toch ook weer dicht bij zichzelf blijft. Het zal dan ook nauwelijks verbazing oproepen dat deze tracks zijn gestoken in een jazzy en soulvol jasje. Dyanne doet dus precies waar zij goed in is.

De begeleidende informatie over de totstandkoming van dit album vertelt dat er nadrukkelijk aan de sfeer in de studio is gewerkt met als doel de luisteraar daarvan iets mee te geven. In die opzet is de zangeres met haar uitstekende begeleiders prima geslaagd dus de bekende liedjes kunnen gedurende deze ‘mooiste tijd van het jaar’ naar hartenlust worden meegezongen of meegeneuriet.
De meest bekende hiervan is natuurlijk ‘All I Want For Christmas Is You’ dat Mariah Carey ooit zelf schreef en in 1994 de eeuwige hitlijsten in zong. Dyanne bevindt zich nu dus met Michael Bublé, Shania Twain en My Chemical Romance in een illuster gezelschap dat zich ook al eens vergreep aan deze klassieker. Ook ‘Silent Night’, ‘Have Yourself A Merry Little Christmas’, ‘Let It Snow!’ zijn al vele malen voorzien van een nieuw arrangement met nieuwe vocalen, maar ook hier bewijst Sherry Dyanne goed weg te kunnen komen met dit populaire werk.
Echt interessant wordt het echter bij de drie eigen composities die zij met muzikanten uit haar begeleidingsband schreef. Niemand minder dan pianist Michiel Borstlap, overigens een goede bekende van Dyanne, en de van Kyteman Orchestra, Typhoon en New Cool Collective bekende trompettist Randell Heye verleenden eveneens hun medewerking.

Eenzelfde status als de hierboven genoemde titels is uiteraard niet aan de orde, maar Let It Glow verdient het absoluut om ieder jaar weer gedraaid te worden. Al is het alleen maar om even stil te staan bij het prachtige initiatief waarom dit allemaal is ontstaan.
Recensent:Jeroen Bakker Artiest:Sherry Dyanne Label:Eigen Beheer
Cover Wannes Capelle, Broeder Dieleman en Frans Grapperhaus - Dit Is De Bedoeling

Wannes Capelle, Broeder Dieleman en Frans Grapperhaus - Dit Is De BedoelingIn 2017 werken Tonnie Dieleman, beter bekend als Broeder Dieleman , en...

Cover And They Spoke in Anthems - Money Time

And They Spoke in Anthems - Money Time De wereld is om zeep maar laten we doen alsof er nog hoop is, dat is de...

ZOEKEN IN CD-RECENSIES

 

OF SELECTEER OP GENRE, ARTIEST, LABEL, RECENSENT