RECENSIE: And They Spoke in Anthems - Money Time

ATSIA
2019-05-24 De wereld is om zeep maar laten we doen alsof er nog hoop is, dat is de insteek van de nieuwe plaat van And They Spoke In Anthems genaamd Money Time. Vijf jaar na het debuutalbum June is Arne Leurentop hier met een nieuw album met tien nieuwe nummers. Een luchtige en toegankelijke plaat, wat je misschien niet zou verwachten met zo’n insteek.

And They Spoke In Anthems is het project van de Vlaamse Arne Leurentop. Hij schrijft alle teksten zelf en speelt alle instrumenten zelf in, dit keer wordt hij bijgestaan door verschillende collega’s zoals Tom Wolf en Jan Chantrain. Je merkt direct dat er veel tijd in de plaat zit en er is bijgeschaafd tot het perfect is.

Money Time is de perfecte plaat om op te zetten wanneer je ‘s nachts thuiskomt en tot rust wilt komen. Het album heeft een verborgen, schimmig en donker sfeertje zonder dat het te zwaar wordt. Het laat je genieten van de eenzaamheid en werkt heel kalmerend. Door de mooie en hoge stem van Leurentop wordt het niet zwaar of sober en blijft het heel toegankelijk.

‘One Wish’ begint met bijna een minuut aan omgevingsgeluid, waarna je rustig de gitaar begint te horen. Er komen steeds meer stemmen bij en tegen het einde ontpopt dit zich in een koor, waarna het nummer abrupt stopt. Een bijzonder liedje dat je bijblijft.

Het is duidelijk dat Leurentop is geïnspireerd door The Beatles. In verschillende nummers, maar vooral in ‘Money Time’, hoor je melodieën en koortjes terug die te herleiden zijn naar de Liverpoolse band. Een vrolijk nummer die totaal anders is dan de rest, maar wat er perfect tussen past. Het is erg knap hoe deze verschillende stijlen toch een eenheid vormen.

Dat Arne Leurentop er maar liefst vijf jaar over heeft gedaan om Money Time te maken is geen probleem wanneer je met zo'n goede en bijzondere plaat komt. Het was het wachten zeker waard.
Recensent:Linda Kremer Artiest:And They Spoke in Anthems Label:News
Dyanne

Sherry Dyanne - Let It GlowIedere artiest droomt er van om ooit eens een klassieker te schrijven die...

Cover Rosie Carney - Bare

Rosie Carney - Bare De van oorsprong Ierse zangeres Rosie Carney is via Engeland in New York...

ZOEKEN IN CD-RECENSIES

 

OF SELECTEER OP GENRE, ARTIEST, LABEL, RECENSENT