RECENSIE: Cherry Glazerr - Stuffed & Ready

Glazerr
2019-03-20 Stuffed And Ready is alweer het derde volwaardige studioalbum van de jonge noiserockers van Cherry Glazerr uit Los Angeles. Hierop laat de band horen dat hun muziek zich verder evolueert, met een volwassener geluid, betere productie en nummers met een kop en een staart.

Ze verstaan het kunstje van fluisterzacht naar knalharde gitaren als geen ander, zoals ook in de grunge van de jaren negentig veelvuldig te horen was. Ook de stem van zangeres Clementine gaat van lief hijgmeisje naar hysterisch geschreeuw, zoals onder andere te horen is op ‘Wasted Nun’, wat trouwens een lekker in het gehoor liggend liedje is. ”I’m a wasted nun” zing je na twee keer luisteren al uit volle borst mee, ook al ben je bij wijze van spreken een volwassen vent. Dit is op single uitgebracht, evenals ‘Juicy Socks’ en ‘Daddi’ met de controversiële tekst “Who should I fuck daddi? Is it you?” Dat kan duiden op een soort van Oedipus complex, of vraagt ze gewoon goede raad? “Where should I go daddi? What should I say, what should I do, is it okay with you?”

Maar eigenlijk staat er geen slecht nummer op, dus je zou bijna elk ander nummer van de plaat op single kunnen uitbrengen, zoals het in driekwartsmaat gespeelde ‘Isolation’ bijvoorbeeld. Dit is één van de nummers waar haar persoonlijke teksten goed voelbaar zijn. Schijnbaar worstelt ze met haar gevoelens. Is het eenzaamheid? “So isolated, I talk tot the voice inside my head”.

Het uptempo ‘That’s Not My Real Life’ zou live wel eens goed kunnen werken en het publiek in beweging kunnen krijgen. Terwijl bij de refreinen van ‘Distressor’ vooral je nekspieren getraind worden, als je je hoofd op de maat beweegt.

Het meest duistere nummer is wel ‘Stupid Fish’. Lekker navelstaren op deze track met die slepende power chords die er meteen in het begin al in knallen. In de coupletten even gas terug, om er dan in de refreinen weer vol gas in te gaan. En dan als kers op de taart die heerlijke krijs aan het einde die je de rillingen bezorgen.

Dit album zou wel eens de springplank kunnen zijn naar bekendheid bij een groter publiek. Liefhebbers van Meg Myers, Wolf Alice of wat langer geleden, Veruca Salt zouden Cherry Glazer ook wel eens een toffe band kunnen vinden.
Recensent:Johan Kramer Artiest:Cherry Glazerr Label:Secretly Canadian
Cover Sharon van Etten - Remind Me Tomorrow

Sharon van Etten - Remind Me TomorrowNa drie redelijk succesvolle albums als indie singer-songwriter gooit Sharon...

Cover Bob Mould - Sunshine Rock

Bob Mould - Sunshine Rock De naam van Bob Mould zal tot in de eeuwigheid verbonden blijven aan Hüsker...

ZOEKEN IN CD-RECENSIES

 

OF SELECTEER OP GENRE, ARTIEST, LABEL, RECENSENT