RECENSIE: Cherry Glazerr - Apocalipstick

Glazerr
2017-02-13 Het had niet veel gescheeld, of Cherry Glazerr had er vandaag de dag een heel stuk anders uit gezien. Het kwartet begon in 2012 als een soloproject van frontvrouw Clementine Creevy, als Clembutt en was, ook al op het begin, vooral een garagerock- en noisepopproject met invloeden van Kurt Vile en The Strokes. Na een flink aantal wisselingen in de bezetting, en twee albums verder, is daar Apocalipstick onder de vleugels van indielabel Secretly Canadian uitgebracht. En dat voor een 19-jarige muzikant.

En wát een lekkere plaat, eigenlijk. Vanaf minuut één stampt Cherry Glazerr het gaspedaal hard, maar beheerst, in. Opener ‘Told You I’d Be With The Guys’ begint gefocust en relaxed, maar raakt naarmate het nummer vordert steeds meer in de volgende versnelling. Rappe drums, gecombineerd met het strakke gitaarspel en de nonchalante zang van Creevy maakt dat Cherry Glazerr de juiste snaren raakt. Genoeg afwisseling te vinden ook, want vervolgtrack ‘Trash People’ bezit juist weer de nodige synths, strakke basslijnen, en de zwoele sfeer die het nummer met zich meebrengt.

Zo dendert Cherry Glazerr lekker door, zonder ergens ook maar een concessie te doen. Alle songs zijn doorspekt met talent, vakmanschap, en vooral ook plezier. Alle songs zijn catchy, goed uitgewerkt, en nergens vervelend of saai. ‘Lucid Dreams’ is bijvoorbeeld een nummer wat, met Creevy terugdenkend aan vervlogen tijden, fijn voortkabbelt met een flinke mate aan diversiteit. Synthesizers spelen verschillende tonen door elkaar, en dat geeft het nummer overall een hele fijne relaxte sfeer mee, vergezeld door de zachte stem van Creevy en de ruisende gitaren.

Het maakt dat door dit soort elementen, geen een nummer hetzelfde of vervelend is. Slack, lompheid, en rust worden allen verenigd in dit diverse album. Zo is afsluiter ‘Apocalipstick’ een voorbeeld waar Cherry Glazerr meer stoner invloeden laat horen. Met deze plaat kan de band zeker weer een tijd vooruit, maar hopen we nog lang van hen te mogen blijven horen!
Recensent:Edward Kerkhof Artiest:Cherry Glazerr Label:Secretly Canadian
Cover Tycho - Epoch

Tycho - EpochEen verhaal vertellen zonder enige vorm van gesproken woord is uitdagend. En...

Cover Foxygen - Hang

Foxygen - Hang Stel je de volgende situatie voor: het is begin jaren '70 en je bent op...

ZOEKEN IN CD-RECENSIES

 

OF SELECTEER OP GENRE, ARTIEST, LABEL, RECENSENT