RECENSIE: Odette - To A Stranger

Odette
2019-06-19 Odette is in haar thuisland Australië al een grote ster na het uitbrengen van haar debuutalbum To A Stranger. Nu is de rest van de wereld aan de beurt om haar debuutplaat te horen, waarbij ze is bijgestaan door songwriters Jason Crox (o.a. Gorillaz) en Charlie Hugall (o.a. Ed Sheeran). To A Stranger is een spannende plaat en een mooie verrassing.

De singer-songwriter is geboren in Engeland maar is opgegroeid in Sydney. Haar moeder komt uit Zuid-Afrika en hiervan kreeg ze de muzikale invloeden van soul en funk mee. Haar Britse vader heeft voor jazz en new wave gezorgd. Voeg hier een beetje hiphop en R&B aan toe en lijst dit in met poëtische teksten en Odette is een prachtige combinatie van deze stijlen geworden.

To A Stranger is een volwassen album met sterke teksten voor de 21-jarige Odette. Dat de singer-songwriter al sinds kleins af aan gedichten schrijft zal geen verrassing zijn. Zo wordt er bij de titel van de plaat verwezen naar het gedicht van Walt Whitman. Opener ‘Collide’ is één van de beste nummers op de plaat. Een geweldige track die meteen je aandacht grijpt. Een heerlijke beat en mooie poëtische teksten zoals ”Escape from me like embers dancing round a fire, that is slowly burning out”. De plaat is heel krachtig en staat als een huis. Ook de rustige afsluiter ‘Angels’ is prachtig en hier laat ze zien dat ook kleine nummers heel goed overkomen.

Sommige liedjes zijn te veel en te vol gestopt met effecten. Zo is ‘Come Close’ een stuk zwakker dan de rest van de plaat. Er gebeurt te veel in het nummer en dit leidt af van de mooie stem van Odette en de goede teksten. Het nummer lijkt een makkelijke danceplaat en dat is erg zonde. In meerdere nummers, zoals ‘Take It To The Heart’, is dit het geval. Deze track is een simpel popnummer, terwijl we op de rest van het album kunnen horen dat Odette veel meer te bieden heeft dan dat.

To A Stranger is een heel goed en krachtig album met een paar minpuntjes, maar die vergeet je snel na het beluisteren van de rest van de plaat. Een interessant album dat je zal blijven boeien.
Recensent:Linda Kremer Artiest:Odette Label:EMI Records
Cover Jodymoon - A Love Brand New

Jodymoon - A Love Brand NewHet Limburgse duo Jodymoon , bestaande uit Digna Janssen en Johan Smeets,...

Jamison

Henry Jamison - Gloria Duplex De term singer-songwriter zegt eigenlijk heel weinig als het in de context...

ZOEKEN IN CD-RECENSIES

 

OF SELECTEER OP GENRE, ARTIEST, LABEL, RECENSENT