RECENSIE: Sink The Bismarck - Songs On The Styx

STB
2019-10-01 Tijdens de Tweede Wereldoorlog werd in 1941 het Duitse oorlogsschip Bismarck achtervolgd door de Britse marine en uiteindelijk tot zinken gebracht. Over deze gebeurtenis werd in 1960 een veelgeprezen film gemaakt Sink The Bismarck!, waar de Nederlandse rockformatie Sink The Bismarck zijn naam aan ontleende. Na een wat rustige periode laten ze weer volop van zich horen met een nagelnieuwe plaat Songs On The Styx.

Dat is een stevig werk geworden, vol met energieke punk- en rocknummers. Wat direct opvalt is het venijn van de nummers, maar ook het enthousiasme waarmee ze overduidelijk ingespeeld zijn. ‘Cannonball’ doet zijn naam eer aan en is een overdonderend en keihard punknummer. Het explosieve ‘Click On The Puppy’ is een vrolijke stamper en ‘Sabertooth’ dan juist weer een bijna klassiek rechttoe rechtaan punksong. Tussen al dit geweld door staan korte soundscapes die wellicht bedoeld zijn om even op adem te komen.

Veel nummers hebben van die typische meezingmomenten om vanuit de pit lekker mee te brullen. De productie van de plaat is behoorlijk open, waarbij het niet allemaal helemaal in balans is. De nummers missen daardoor soms de juiste toon en boeten juist aan kracht in. De band lijkt een echte live band te zijn en heeft deze sfeer wellicht proberen te vangen in de studio. Maar dit pakt helaas niet helemaal goed uit, wat erg jammer is.

Gelukkig maakt de band dit volledig goed met de overtuigende nummers, die met verve ingespeeld zijn. Tel daarbij ook nog eens de vrij goede zang van Koen Nederhof op en er zijn voldoende ingrediënten voor een verder prima langspeler. Het is in ieder geval een album wat uitnodigt om de band live te gaan beleven.
Recensent:Ronald Kats Artiest:Sink The Bismarck Label:Eigen Beheer
Cover Hudič - Ne Ergo Dimittas

Hudič - Ne Ergo DimittasWederom krijgen we een Belgische metalband voor onze kiezen. Je zou je bijna...

Cover Rapalje - Scotland`s Story

Rapalje - Scotland`s Story Rapalje is een term voor gajes/tuig/schorriemorrie. Het komt van het Franse...

ZOEKEN IN CD-RECENSIES

 

OF SELECTEER OP GENRE, ARTIEST, LABEL, RECENSENT