RECENSIE: Bleached - Don`t You Think You've Had Enough

Bleached
2019-11-09 Het uit Los Angeles afkomstige Bleached is toe aan haar derde album. Don’t You Think You’ve Had Enough! heet het nieuwste schijfje en het komt uit op het platenlabel Dead Oceans (o.a. Shame).

Bleached draait nog steeds om de zusjes Clavin, Jennifer en Jessica. Ze worden op het album bijgestaan door drummer Spencer Lere. Alle twaalf nummers zijn van eigen hand al dan niet met hulp van derden. De (heldere) productie van het album was in handen van Shane Stoneback, die eerder samenwerkte met Vampire Weekend en verantwoordelijk was voor de productie van Fucked Up’s magnum opus David Comes To Life.

Bleached is nog steeds sterk in het schrijven van gouden melodieën in de stijl van stadgenoten en voorgangsters The Go-Go’s. In ‘Valley To LA’ klinkt Jennifer zelfs als Belinda Carlisle. Dit keer is wel wat meer geëxperimenteerd met de sound.

De frisse poppunk van het vorige album is ingeruild voor een iets synthetischer geluid waarbij de gitaar minder prominent aanwezig is. Zo worden sommige liedjes voorzien van een aanstekelijke discobeat of funkritme. Zo klinkt het dansbare ‘Hard To Kill’ als een kruising van Blondie’s ‘Rapture’ en ‘Atomic’.

De plaat moet letterlijk worden gezien als een nieuwe en nuchtere start voor de dames. Op het album rekenen de zusjes Clavin af met een onstuimig verleden vol drank, drugs en onmogelijke liefdes. De dames nemen daarbij geen blad voor de mond: ”I get what I need, oooh, you know what I mean (uit ‘I Get What I Need’), ”Place the gun to my heart, I don’t care, cause friday I’m in love” (uit ‘Hard To Kill’) of ”Saying such sweet things to me, when you’re swimming in dopamine” (uit ‘Somebody Dial 911’).

Toch klinkt er altijd iets opbeurends door in de upbeat nummers van Bleached. Daarmee is Don’t You Think You’ve Had Enough! wederom een plaat vol sprankelende powerpop. Die cleanere sound nemen we voor lief!
Recensent:Bart Slaats Artiest:Bleached Label:Dead Oceans
Dream S

The Dream Syndicate - These Times The Dream Syndicate is terug van niet zo heel lang weggeweest. De helden...

Cover Henrik Lindstrand - Nattresan

Henrik Lindstrand - Nattresan Stil zitten is niet Henrik Lindstrand ’s beste eigenschap. Naast het maken...

ZOEKEN IN CD-RECENSIES

 

OF SELECTEER OP GENRE, ARTIEST, LABEL, RECENSENT