RECENSIE: Bleached - Welcome The Worms

Bleached
2016-04-19 ”Vacation, all I ever wanted” zongen The Go-Go’s in 1982. Deze All Female Group maakte eind jaren zeventig en begin jaren tachtig aanstekelijke, zomerse punkpop en surfpop. Ze maakten jarenlang de undergroundclubs van L.A. en omstreken onveilig en scoorden af en toe een kneiter van een hit (o.a. ‘Vacation’, ‘Our Lips Are Sealed’). En welke puberjongen had in die tijd geen gezonde hormonale belangstelling voor frontvrouw Belinda Carlisle? Welcome The Worms in je stereo of over je autospeakers roept datzelfde aanstekelijke, zomerse gevoel op. Want Bleached heeft met hun tweede langspeler een puike punkpop plaat afgeleverd.

Bleached is net als The Go-Go’s afkomstig uit L.A., California. De band draait vooral om de zusjes Clavin: Jennifer op zang en rhythm-gitaar en Jessica op lead-gitaar en backing vocals. Micayla Grace neemt de basgitaar voor haar rekening en de band wordt per gelegenheid aangevuld met een studio- of live-drummer. Studioveteraan Joe Chiccarelli, die ooit achter de knoppen zat bij Frank Zappa, Elton John, The Strokes en onze eigen Ilse De Lange (engineer van Next To Me), laat de band op plaat helder en naturel klinken.

In 36 minuten komen op Welcome The Worms tien pareltjes voorbij die uit hetzelfde vaatje lijken getapt als de platen van Blondie (en The Go-Go’s). En dan is een referentie aan Sixties Girlgroup The Shangri-la’s ook nooit ver weg. De dames bezingen het leven in de Big City met alle verlokkingen en valkuilen die daarbij horen: drank, drugs, feesten, vervreemding, verbroken relaties, eenzaamheid.

Openingsnummer ‘Keep On Keepin’ On’ zet, met een heerlijk refrein vol goed getimede ‘oh-oooh’s’ en handclaps de toon:“As Catchy As Catchy Can Be”. Op ‘Wasted On You’ rekenen ze op een eerlijke wijze af met hun gevoelens over een verbroken liefde (“I Can’t Keep Wasting My Emotions On You”). ‘Sour Candy’ gaat over de voor- en tegens van (overmatig) drugsgebruik. En iedere keer weet de band eerlijke en direct teksten te koppelen aan gouden melodieën. Probeer deze plaat maar eens te beluisteren zonder een grote glimlach op je gezicht. Laat die zomer maar komen! In mei is de band te bewonderen in Bitterzoet (Amsterdam) en het Stroomhuis (Eindhoven).
Recensent:Bart Slaats Artiest:Bleached Label:Dead Oceans
Cover Laura Gibson - Empire Builder

Laura Gibson - Empire BuilderToen de singer-songwriter Laura Gibson in haar eentje van Oregon naar New...

Cover Boulevards - Groove!

Boulevards - Groove! Dertig worden. Voor sommigen een verjaardag met een nare bijsmaak. Voorbij...

ZOEKEN IN CD-RECENSIES

 

OF SELECTEER OP GENRE, ARTIEST, LABEL, RECENSENT