RECENSIE: Local Store - Magpie And The Moon

Local Store
2019-10-31 Dat is weer eens wat anders. Een bandje uit Noorwegen dat nu eens geen brute black metal uitspuugt of experimentele jazz voortbrengt, maar gewoon brave popmuziek maakt. ”A different cookie” zou Louis van Gaal zeggen. Dat het eindresultaat behoorlijk middle of the road klinkt, is een gevalletje jammer maar helaas.

Local Store heet de band en Magpie And The Moon het album. Local Store opereert vanuit Oslo en is een samenwerkingsverband tussen gitarist Björn Klakegg (Needlepoint), zijn gitaarleerling Mattias Krohn Nielsen (gitaar en zang) en de jonge muzikanten Magnus Tveten (basgitaar) en Tore Ljökelsöy (drums).
De plaat bevat tien Engelstalige popliedjes die zich (bijna allemaal) in vrijwel hetzelfde gezapige tempo voortslepen. Het inspiratieloze stemgeluid van Krohn Nielsen draagt ook niet echt bij aan de broodnodige speelvreugde.

De band bevindt zich volgens hun bio in het gezelschap van geestverwanten The Beatles, Wilco en Nick Drake. Maar de popliedjes, met soms een lichte folky inslag, doen met een beetje fantasie eerder denken aan het werk van Cat Stevens (die tegenwoordig door het leven gaat als Yusuf Islam).

Local Store klinkt op Magpie And The Moon als een stel muziekschoolleerlingen die tijdens de eindejaarsuitvoering onder de vleugels van hun muziekdocent het podium mogen betreden. Veilig tussen de lijntjes gekleurd en gespeend van elk spoor van sex, drugs en rock & roll.

Pas bij track zeven valt er voor het eerst iets te beleven op het album. ‘The Riverside’ is meer uptempo en heeft dankzij een inventieve gitaarmotiefje in ieder geval een paar streepjes voor op de voorgaande zes nummers. Ook ‘Vote For The Dog’ kan op enig mededogen rekenen. Maar dan is de koek echt op. Met recht a different cookie dus. Had Louis van Gaal toch weer gelijk! Magpie And The Moon is daarmee niet meer dan voer voor de uitverkoopbak van je Local (Record) Store.
Recensent:Bart Slaats Artiest:Local Store Label:Pias
Cover The Pact - Possibilities

The Pact - Possibilities ”The Pact symbolizes a magical realism that brings joy and energy to life...

Cover De Elias EP`s  - Nachtkaars

De Elias EP`s - Nachtkaars Frank van Kasteren brengt in 2019 onder de naam De Elias EP’s een...

ZOEKEN IN CD-RECENSIES

 

OF SELECTEER OP GENRE, ARTIEST, LABEL, RECENSENT