RECENSIE: Chalice - Lost Connection

Chalice
2020-02-25 Lekker overzichtelijk is het wel, een EP met twee songs uitbrengen. Vroeger noemden we dat een single en Chalice noemt Lost Connection gewoon een promo. Prima om de boel warm te houden na het goed ontvangen Ashes Of Hope uit 2018 en de promo Will Scar You uit 2019.

Aan de mix van deathmetal en thrashmetal is weinig veranderd sinds Ashes Of Hope en ook op Lost Connection blijft de afwisseling tussen de grunts en de intense krijs van Pieter De Wulf een attractie op zich. De Belgische band klinkt bevlogen op de twee tracks die wederom sterk doen denken aan het Zweedse geweld dat begin jaren negentig ontstond en dan met name het werk van bands als In Flames en At The Gates.
‘Dwelling’ begint met een rustig gitaarintro waarna zich een ijzersterk midtempo deathmetal nummer ontvouwt waarin de riffs en loopjes bijzonder fraai zijn. Zelfs de gregoriaans klinkende achtergrondzang heeft zijn duistere functie.

‘Why’, de tweede track, knalt er direct heftig in met fijne gitaarlicks en de afwisseling tussen grunt en krijs. Deze afwisselende track valt ook op door het fantastische ritmewerk. De stukjes spoken word geven dit nummer even een andere wending, maar het doet verder weinig af aan het feit dat ook dit weer een klasse track is. Lost Connection laat horen dat Chalice meer dan springlevend is en het doet ons verlangen naar weer eens een echt album van de vijf Belgen.
Recensent:Jan Didden Artiest:Chalice Label:Eigen Beheer
Cover Nada Surf - Never Not Together

Nada Surf - Never Not TogetherOp het negende studioalbum van Nada Surf is alles bij het oude gebleven. De...

Cover Caribou - Suddenly

Caribou - Suddenly Steeds meer schoof Caribou zichzelf met zijn muziek richting de dansvloer....

ZOEKEN IN CD-RECENSIES

 

OF SELECTEER OP GENRE, ARTIEST, LABEL, RECENSENT