RECENSIE: Rufus Wainwright - Release the Stars

Rufus Wainwright - Release the stars
2007-07-04 Rufus Wainwright wordt op handen gedragen door tal van collega-muzikanten. Elton John, Keane en Sting zijn slechts een klein aantal artiesten die de kunsten van Wainwright de hemel in prijzen. De eerste keer dat ik hem live in actie zag was ik enigszins verbaasd, overdonderd en verrast maar zeker niet helemaal overtuigd. Dat was ruim een jaar geleden in het voorprogramma van Keane. Wellicht dat het zijn van een voorprogramma daar ook mee te maken had.

Nu heeft Wainwright een nieuw album uit genaamd Release The Stars. Tijd dus voor een nieuwe beoordeling. Voor dit album heeft hij alles uit de kast gehaald. Wainwright maakt niet gewoon popliedjes. Hij schrijft, arrangeert en componeert kleine composities. Geen standaard bezetting van gitaar, piano, bas en drums met hier en daar een afgezaagde cellopartij. Er wordt groots uitgepakt. Bij enkele nummers maakt hij zelfs gebruik van een klein strijkorkest. Hoewel niet iedereen daar een liefhebber van zal zijn heeft hij wel lef. En het resultaat mag er zeker zijn. Prachtige popliedjes voorzien van goede en verassende arrangementen.

Hoewel het album vol staat met goede nummers steken er twee bovenuit. ‘Do I Disappoint You’ en ‘Going To A Town’. Dit zijn de twee juweeltjes van het album. Is er dan niks aan te merken op het album? Er is altijd wel iets te verzinnen. Misschien dat het orkestrale geluid van dit album na een aantal nummers teveel wordt. Maar mijn mening over Rufus Wainwright heeft een draai van 180 graden gemaakt. Release The Stars is een echte aanrader.
Recensent:Rene Kuijs Artiest:Rufus Wainwright Label:Geffen
The Aggrolites - Reggae in LA

The Aggrolites - Reggae Hit L.A.Hoewel ik The Aggrolites wel van naam ken, is het nooit tot een nadere...

Marilyn Manson - Eat me, drink me

Marilyn Manson - Eat Me, Drink Me Lange tijd zag het ernaar uit dat de nieuwe cd van Marilyn Manson nog wel...

ZOEKEN IN CD-RECENSIES

 

OF SELECTEER OP GENRE, ARTIEST, LABEL, RECENSENT